Najnovije

VELIKI NAPREDAK RUSKE VOJSKE: Ukrajinske snage krenule u povlačenje (MAPA)

U poslednjem razvoju na jugu Artemovska, ruska vojska je napravila značajan napredak u području Kleščeevke, uspešno se suočavajući sa oružanim snagama Ukrajine. Ruske snage su postigle značajne uspehe, uništavajući i terajući ukrajinske snage u povlačenje.

Severno od Kleščeevke, ruske trupe su postigle uspehe u gustim šumskim područjima, napredujući prema ključnim visinama i utvrđenom području Kleščeevke, iskorištavajući slabosti neprijatelja.Istočnije od Kleščeevke i severoistočno od Andrejevke, ruske snage su se uspostavile u zanzetim šumskim pojasevima, konsolidujući svoju poziciju i ojačavajući svoje stavove.

RUSI DRONUJU BRUTALNO: Objavili četiri snimka (VIDEO)

Ranije, severno od Kleščeevke, ruske snage su zauzele važnu železničku stanicu 'Kleščeevka', što je doprinelo njihovom daljem napredovanju u regionu. Jurišne grupe ruskih oružanih snaga su takođe preuzele kontrolu nad periferijom Kleščeevke, koja je sada pretvorena u ruine i postala deo 'sive zone' usled intenzivnih borbi.

Ukrajinski borci su izrazili nezadovoljstvo zbog toga kako ruske snage iskorištavaju loše vremenske uslove, napadajući pod pokrovom magle i kiše, što otežava njihovu odbranu.

Izveštaji o situaciji na terenu ukazuju na produžene borbe i moguću promenu strategije obe strane u predstojećim danima.

KAKVA ZMIJSKA TAKTIKA UKRAJINSKE ARMIJE: Hitno upozorenje ruskim vojnicima, ne uzimajte to u ruke (FOTO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA