Najnovije

''SA VAŠOM LOGIKOM NEŠTO NIJE U REDU'': Ruski odgovor Stoltenbergu u vezi sa BiH

Ruska ambasada reagovala je na izjavu generalnog sekretara NATO-a da je zabrinut zbog secesionističke retorike podele u Bosni i Hercegovini i zbog uticaja Rusije na Balkanu, upitavši "kakav je, ipak, Rusija faktor u Bosni i Hercegovini, koju smatra prijateljskom zemljom?"

Jens Stoltenberg (Foto: NATO)

Ambasada Ruske Federacije u BiH reagovala je na izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, da je zabrinut zbog secesionističke retorike podele u Bosni i Hercegovini i zbog uticaja Rusije na Balkanu, poručivši da sa "njegovom logikom izgleda nešto nije u redu".

"Generalnom sekretaru NATO-a, izgleda, nešto nije u redu sa logikom. S jedne strane, govori o destabilizujućem uticaju Rusije. S druge, pozdravlja jednoglasnu odluku u Savetu bezbednosti UN-a o produžetku misije 'Altea', koju smatra stabilizujućem faktorom. Kao što je poznato, Rusija je principijelno podržala tu odluku", navodi se u saopštenju ambasade.

U ambasadi su istakli da se postavlja pitanje: kakav je Rusija faktor u Bosni i Hercegovini, koju smatra prijateljskom zemljom? 

Stoltenberg je na konferenciji za novinare u Sarajevu tokom posete BiH da secesionistička retorika podele u Bosni i Hercegovini, kao i uticaj Rusije na Balkanu preti da potkopa stabilnost i oslabi reforme.

"Svi lideri moraju da rade na napretku. Nama je to izuzetno važno i predani smo bezbednosti i stabilnosti u ovom regionu, u vašoj državi koja ima veliki značaj za region Zapadnog Balkana i stoga produbljujemo naš politčki dijalog i našu praktičnu saradnju", rekao je Stoltenberg, prenosi "Radio Slobodna Evropa".

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA