Najnovije

BIĆE RATA: Evo gde će se pojaviti nova ''Ukrajina''

Sjedinjene Američke Države žele da izazovu sukob sa Kinom kako bi vojna industrija i dalje dobijala porudžbine, a na Tajvanu koriste iste metode koje su koristile protiv Rusije u Ukrajini, sugeriše američki časopis American Conservative.

Američka vojska (Foto: US Army)

„Departman za spoljnu politiku već pokušava da pripremi rat sa Kinom koristeći istu metodologiju (kao u slučaju sukoba sa Rusijom – prim. red.). Ratnička retorika, provokativni vojni manevri, opkoljavanje i ekonomski rat prate naoružanje Tajvana, očigledno oruđe za još jedan proksi rat u ukrajinskom stilu“, navodi se u članku.

Autor članka Brajan Robertson je istakao da je do sukoba u Ukrajini došlo upravo kada je Pentagonu nakon povlačenja SAD iz Avganistana bio potreban novi način da izvuče novac od poreskih obveznika. Prema Robertsonovim rečima, Amerikanci nikada nisu mogli da uštede na budžetu za odbranu nakon završetka Hladnog rata: umesto SSSR-a, Vašington je objavio rat terorizmu, izvršio invaziju na Avganistan, a zatim izazvao sukob u Ukrajini.

On sugeriše da će aktuelni rat na Bliskom Istoku i priprema „indirektnog“ sukoba sa Kinom takođe pomoći finansiranju Pentagona na štetu običnih Amerikanaca.

O raskolu u ODKB pročitakte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA