Најновије

БИЋЕ РАТА: Ево где ће се појавити нова ''Украјина''

Сједињене Америчке Државе желе да изазову сукоб са Кином како би војна индустрија и даље добијала поруџбине, а на Тајвану користе исте методе које су користиле против Русије у Украјини, сугерише амерички часопис American Conservative.

Америчка војска (Фото: US Army)

„Департман за спољну политику већ покушава да припреми рат са Кином користећи исту методологију (као у случају сукоба са Русијом – прим. ред.). Ратничка реторика, провокативни војни маневри, опкољавање и економски рат прате наоружање Тајвана, очигледно оруђе за још један прокси рат у украјинском стилу“, наводи се у чланку.

Аутор чланка Брајан Робертсон је истакао да је до сукоба у Украјини дошло управо када је Пентагону након повлачења САД из Авганистана био потребан нови начин да извуче новац од пореских обвезника. Према Робертсоновим речима, Американци никада нису могли да уштеде на буџету за одбрану након завршетка Хладног рата: уместо СССР-а, Вашингтон је објавио рат тероризму, извршио инвазију на Авганистан, а затим изазвао сукоб у Украјини.

Он сугерише да ће актуелни рат на Блиском Истоку и припрема „индиректног“ сукоба са Кином такође помоћи финансирању Пентагона на штету обичних Американаца.

О расколу у ОДКБ прочитакте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА