Najnovije

APSOLUTNI KRAH UKRAJINE: Vojnici 110. brigade napustili položaje kod Avdejevke

Bežanija...

Vojnici iz sastava trećeg i četvrtog bataljona 110. brigade Oružanih snaga Ukrajine napustili su svoje položaje kod Avdejevke. Moralno i psihološko stanje ukrajinske vojske postalo je kritično nisko zbog pretrpljenih gubitaka, prenosi MK.

Vojnici su kao razlog napuštanja svojih položaja naveli, “nespremnost da pokrenu beskrajne samoubilačke protivudare koji nemaju uspeha”. Brigada koja je napustila svoje položaje već je bila na listi „nepouzdanih“. NJeni borci su nekoliko puta snimili apel predsedniku Zelenskom, rekavši da su ih komandanti prepustili njihovoj sudbini, posmatrajući Avdejevku sa sigurnijih mesta.

Ne čekajući odgovor, borci dva bataljona odlučili su da bez odobrenja napuste svoje položaje. NJih će da zameni puk „Ajdar”, koji je već upućen na položaje. Oni obavljaju funkciju barijernih odreda. Najverovatnije će “dezerteri” biti vraćeni nazad u rovove.

Ranije je objavljeno da su ukrajinski vojnici, u intervjuima vodećim zapadnim medijima, priznali da ne mogu da promene situaciju, jer Rusija „sve sravnjuje sa zemljom“. Pripadnici ukrajinskih oružanih snaga “bacili su svetlo na brutalne borbe na istoku” protiv Rusije, jer raste strah da bi podrška Zapada mogla da počne da opada.

Pročitajte OVDE o novom udaru Hezbolaha na Izrael 

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA