Najnovije

ZA VREME PANDEMIJE NAJVAŽNIJI SU POLITIČKI POENI: U 15 dana opoziciji na TV 20 sekundi, Vučić u dnevnicima 13.919!

Podaci koje je javnosti prezentovao Biro za društvena istraživanja (Birodi) o prisustvu u medijima od 16. marta do 31. marta 2020. su više nego zanimljivi. Oni pokazuju da je u tih 15 dana prisustvo opozicije u vestima i dnevnicima RTS-a, Pinka, Prve, Hepija, B92 bilo ukupno 20 sekundi!

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

U istom periodu Aleksandar Vučić je imao 4.661 sekund na RTS-u, 6.606 na Pinku, 1.122 na Hepiju, 785 na Prvoj i 1.045 na B92. Ukupno 13.919 sekundi. 20 sekundi i to na Pinku Saveza za Srbiju prema satima i satima na televizijama Aleksandra Vučića. Kad se na to doda Brnabićka, Vulin, Stefanović, pokrajinska vlada, Siniša Mali, ministarstva i svi ostali delove vlasti, dođe se do računice da je odnos u najmanju ruku 20.000 prema 20 sekundi.

Sociolog Zoran Gavrilović, saradnika Biroa, ove podatke komentariše na sledeći način:

- Ono što je takođe zanimljivo jeste prisustvo političkih aktera na kablovskoj televiziji N1 za koju svi pripadnici režima na čelu sa Aleksandrom Vučićem tvrde da je opoziciona i naravno, vlasništvo Dragana Đilasa. Na toj "Đilasovoj" televiziji Aleksandar Vučić je imao 831 sekund, Ana Brnabić 828, pokrajinska vlada 427... Kad se sabere sekundaža koju su imali Mali, Stefanović, Lončar i ekipa i doda sekundaža za ministarstva, ukupan broj sekundi vlasti na N1 pređe 3.000. U isto vreme svi opozicioni lideri i stranke na čelu sa Savezom za Srbiju nisu stigli ni do 500 sekundi - kaže Gavrilović. 

Tako je N1 postala jedina televizija na svetu koja je navodno antivladina, a na kojoj Vlada i predsednik u Dnevniku imaju šest puta više vremena nego opozicija. Ono što je posebno zanimljivo jeste da je u tih 15 dana Savez za Srbiju na "opozicionoj" N1 imao 28 sekundi, a na Vučićevom Pinku 20 sekundi!

Iz svega navedenog jasno je da je Vučićeva decenijska politika pritiska na medije i kukanja "kako ga svi napadaju", uspela u potpunosti. NJegova televizije mu daju sav prostor, objavljuju samo hvalospeve, plus satanizuju protivnike, a one koje napada da su tajkunske i opozicione da bi se oprale od tih optužbi smanjuju ionako mali prostor koji opozicija ima.

Posledice ovakve, u Evropi nezabeležene medijske situacije, su više nego očigledne.

Počela akcija "dobrovoljnog" odricanja od imaginarnih 100 evra! Više o tome OVDE.

Izvor: Direktno

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA