Najnovije

BIVŠI UKRAJINSKI GENERAL: U Ukrajini je vreme da počnemo da govorimo istinu o ruskoj vojsci

Stanovništvu Ukrajine potrebno je reći istinu o situaciji na frontu, izjavio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos.

„Prošle godine i u prvoj polovini ove godine pričali su o pobedi, da su Rusi iscrpljeni, da više nemaju rakete, da je privreda propala. To su rekli? Da jesu. Ali da li se sve zaista dogodilo? Ne", primetio je on.

Iz tog razloga, Krivonos je ironično predložio ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da zameni osobu koja mu piše neistinite govore o toku sukoba.

Ukrajinske oružane snage već šesti mesec pokušavaju da napreduju u pravcu Južno-Donjecka, Artjomovska i Zaporožja, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranom tehnikom.

Prema rečima Vladimira Putina, ukrajinska kontraofanziva je praktično propala, a ruska vojska popravlja svoje pozicije duž cele linije fronta. Kako je objasnio načelnik Ministarstva odbrane Sergej Šojgu, gubici neprijateljske vojske od početka ovog meseca iznosili su više od 13.700 ljudi, kao i oko 1.800 jedinica različitog naoružanja i vojne opreme.

Osim toga, ukrajinski glavnokomandujući Valerij Zalužni je početkom meseca u članku za časopis The Economist izjavio da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak. Priznao je i da u vojnoj operaciji nije uspeo onoliko koliko je Zapad očekivao od njega.

NATO PRIZNAO: Ukrajinska kontraofanziva razočarala

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA