Najnovije

Snimak ruskog juriša na ukrajinske pozicije na Zaporoškom frontu (VIDEO)

394. puk 127. motorizovane divizije ruskog Istočnog vojnog okruga nastavlja ofanzivu na liniji Prijutnoje – Staromajorskoe, krećući se kroz šumske pojaseve, gde je u toku borbe granatama saterao neprijatelja u zemunice, a zatim očistio ove zemunice.

Video prikazuje bitku na spoju šumskih pojaseva, gde su Oružane snage Ukrajine pokušale da povrate izgubljene položaje. Prikovavši vatrom grupu Ukrajinaca, ruski borci su tiho prošli (00:15) dalje duž šumskog pojasa (u pravcu severno od Staromerskog) i zauzeli dva uporišta. U isto vreme, naišavši na otpor, Ukrajinci su odlučili da se povuku (00:59) tačno tamo gde ih je već čekao ruski borac, oborivši u dva rafala borce koji su se povlačili.

Nakon poraza neprijatelja i zauzimanja uporišta, jedan od ruskih boraca, pod vatrom granata, pruža pomoć (02:15) još živom vojniku Oružanih snaga Ukrajine i pomaže u evakuaciji.

Rezultat okršaja je zauzimanje novih povoljnih pozicija i hvatanje preživelih Ukrajinaca.

Postoje fatalne greške ukrajinskih izviđača koji su skoro izbliza promašili prilaz ruskih jurišnika i, verovatno, opšta nespremnost vojnika za izvođenje borbenih dejstava.

Dosad najveći ukrajinski gubici za jedan dan: Preko 700 poginulih i 100 zarobljenih

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA