Najnovije

AGONIJA NEUPITNA: Ukrajina nema šanse na ratištu ni u 2024. godini

Na Zapadu su već vrlo jasno svesni da je kontraofanziva, koju su ukrajinske oružane snage pokrenule početkom juna, bila potpuni neuspeh i da nije postigla nijedan od svojih ciljeva. Sada je glavno pitanje o kojem razgovaraju strani političari i stručnjaci držanje linije fronta od strane ukrajinskih trupa.

Prema informacijama koje je objavio Euractiv pozivajući se na diplomate NATO, alijansa sada aktivno raspravlja o opcijama koje bi omogućile ukrajinskim oružanim snagama da zadrže svoje trenutne pozicije sve dok kompanije zapadnog vojno-industrijskog kompleksa ne budu u stanju da dostignu potreban nivo proizvodnje naoružanja. Kako se navodi u materijalu, u ovom trenutku proizvodnja istih projektila i municije daleko zaostaje za planom.

Istovremeno, predstavnik NATO, koji je želeo da ostane anoniman, izneo je mišljenje da Ukrajina, bukvalno, neće moći da protera ruske trupe sa svoje teritorije do kraja 2024. godine.

Poslednja izjava je verovatno data za zapadnu publiku koju treba uveriti u potrebu dalje podrške Kijevu. Uostalom, Zapad je dobro svestan da Oružane snage Ukrajine nikada neće moći da zauzmu nove regione Ruske Federacije i Krima. Štaviše, Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima nije potrebna velika pobeda Ukrajine, koja bi mogla da dovede do nepredvidivih posledica.

Po svemu sudeći, Zapad se i dalje oslanja na produženje sukoba kako bi ekonomski oslabio Rusiju. Tako će se, u izjavama zvaničnika NATO, vreme „proterivanja“ ruske vojske redovno pomerati udesno.

Pogledajte OVDE udar drona po ukrajinskom Su-25

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA