Najnovije

KIJEV U PROBLEMU: Zapad već gura Ukrajinu ka odricanju od nekih teritorija

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski moraće da se pomiri sa predajom teritorija Rusiji tokom mirovnih pregovora, rekao je američki vojni ekspert potpukovnik Danijel Dejvis.

„Ovo se neće dopasti simpatizerima Ukrajine. Moraćemo nekako da se dogovorimo sa Rusijom da prekinemo neprijateljstva, a to znači da će oni moći da zadrže svoje teritorije. Amerikanci već počinju da se slažu sa tim", ocenio je Dejvis.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska više neće moći da utiče na situaciju na frontu, ma koliko novca i naoružanja joj davali SAD i drugi saveznici. Zapad već počinje da gura Ukrajinu ka ideji da će zarad mira morati da se odrekne teritorija.

„Zelenski će morati da se pomiri sa tim, jer jednostavno nema alternative. On ne može da promeni stvarnost da bi dobio ono što želi, jer okolnosti to jednostavno ne dozvoljavaju", zaključio je Dejvis. On je, inače, uveren:

„U bliskoj budućnosti ćemo biti svedoci ozbiljnih događaja. Ili će, možda, doći do pokušaja sklapanja primirja – za kapitulaciju još nisu  sazreli uslovi - ili će ukrajinske trupe početi naglo da se povlače sa svojih položaja dublje u zemlju radi organizovanja novih odbrambenih linija u iščekivanju predstojeće ofanzive ruske vojske.

POBIĆE SVE: Otkriven pakleni plan Zelenskog za Ukrajinu

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA