Najnovije

NOVAK JEDVA ČEKA DA OBUČE SRPSKI DRES: Čast mi je igrati za srbiju

Pred početak završnog mastersa u Torinu Novak Đoković obratio se navijačima, ali ne povodom tog turnira već povodom Dejvis kupa.

Srpski as još jednom je želeo da istakne da mu je čast što će igrati za reprezentaciju i podsetio je 2010. godinu kada je Srbija osvojila jedini trofej na tom takmičenju.

Tokom većeg dela sezone Novak Đoković isticao je da mu je Dejvis kup jedan od primarnih ciljeva. Reprezentacija je uspela da se palsira u četvrtfinale, a misli spskog asa su već u Malagi.

„Uzbuđen sam što ću biti deo nacionalnog tima Srbije na F8 Dejvis kupa u Malagi. Takmičiće se osam najboljih timova na svetu za najprestižniji timski trofej u našem sportu. Radujem se. Uvek je velika čast i privilegija predstavljati Srbiju na sceni, na velikoj ceni u Dejvis kupu. Osvojili smo jednom 2010. i to mi je jedno od najdražih i najlepših sećanja sa teniskih terena. Moći da to podelim sa svojim prijateljima i kolegama u reprezentaciji. Zaista se radujem tome. Nadam se da ću biti zdrav i moći da doprinesem svakoj mogućoj pobedi za svoju zemlju. Pozivam sve da dođu da nas podrže“, rekao je Đoković.

Dejvis kup održava se od 23. do 26. novembra u Malagi, a protivnik Srbije je Velika Britanija. U polufinalu srpski teniser mogu na Italiju ili Holandiju, dok su u drugom delu kostura Kanada, Finska, Češka i Australija.

Srpski tim osim Novaka čine i Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Hamad Međedović. Herojski su srpski teniser izborili četvrtfinale, a koliko je Đokoviću stalo do Dejvis kupa pokazuje i to da je odmah posle osvajanja US Opena otišao u Valensiju kako bi pomogao timu protiv Španije.

Tada je srpski teniser savladao Alehandra Davidoviča Fokinu i time doneo bod Srbiji.

PITANJE NAD SVIM PITANJIMA: Zašto Kijev organizuje ubistva poznatih...

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA