Najnovije

Kandidat za gradonačelnika: “Beograd vratiti Srbima – Iz institucija izbaciti ljubavnice i partijske poltrone i vratiti struku!“

Lider Srpske desnice i kandidat za gradonačelnika Beograda Miša Vacić za PATRIOT govori o potrebi da se Beograd vrati Srbima i detitoizuje.

Zašto Srbi iz unutrašnjosti gledaju na Beograd neprijateljski?

– Pre svega zato što je titoističko nasleđe u Beogradu i dalje veoma živo a Titotizam je uvek antisrpski. Pogledajte samo sve te antisrpske NVO, svi su jugobumeri i Titoisti. Što više vole Jugoslaviju i Tita, to više rze Srbiju i Srpstvo. Beograd mora da se vrati Srbima, srpskoj tradici i srpskim korenima. Kad se to desi, onda će i ostatku Srbije svanuti.

Miša Vacić: Beograd nije samo Beograd na vodi

Kako vidite dalji razvoj Beograda na vodi ukoliko postanete gradonačelnik?

– Nemam ništa protiv Beograda na vodi, ali to nije ceo Beograd. Moraju se i druge opštine razvijati. U Borči se mora rešiti problem kanalizacije. U Grockoj putevi. Planiram da popričam sa ljudima svih prigradskih opština i da čujem šta im je potrebno da se uradi i koji su im gorući problemi i u skladu sa njihovim zahtevima ću delovati. Recimo znam da je u prigradskim opštinama gradski prevoz loš. Ima premalo linija i autobusi dosta kasne. To prvo planiram da promenim.

Odakle mislite da nabavite novac za te projekte?

– Novca već ima, samo se trošio i troši kako se stigne. Prvo, građevinske kompanije su pretplaćene i probijaju rokove jer se u tom lancu svako ugrađuje. To ću preseći i eto novca. Planiram i da angažujem saobraćajne inženjere i ostalu struku kako da proširimo broj parking mesta i rekonstruišemo bar neke od glavnih saobraćajnica za to. Ja sam političar koji treba da sluša struku, a ne obratno. Takođe čim budem otpustio sve one koji su došli u državne firme zato što su nečije ljubavnice i ortaci, znate li koliko novca iz budžeta se izdvaja za finansiranje tih statista i koliko ih ima? Taj novac će biti preusmeren na rešavanje problema saobraćajnih gužvi i ostalih stvari koje idu u korist građanima, a ne nama političarima.

Vi ustvari tvrdite da ćete promeniti sistem?

– Možda ga neću promeniti skroz, ali svakako ću započeti. Želim da stvorim klimu koja će motivisati ljude da se vrate i da jedini uslov bude da znaju svoj posao, a ne da moraju da budu članovi partija i da imaju veze da bi se zaposlili. Sa tim je dosta. I oni koji su to radili moraće da odgovaraju.

Svedoci smo da je obrazovni sistem u rasulu. Da li imate neko rešenje za to?

– Da. Pod hitno sve vratiti na staro. Roditeljima je mesto na poslu i kod kuće sa decom a ne u školi. Imaju roditeljski i dolaziće po pozivu. Prosvetne radnike više niko ne sme da ucenjuje da od loših đaka prave vukovce. NJih treba takođe osloboditi birokratije u onoj meri u kojoj je moguće. Opet, planiram da slušam struku. Struka je u većini protiv Bolonje. Nameravam da vratim Zavod za udžbenike i nastavna sredstva tamo gde i pripada, strani izdavači nam ne trebaju da nam pišu knjige. Sviđa mi se ruski i mađarski model koji je u velikom delu povratak na staro jer vidimo kuda nas je ova liberalizacija odvela i koliko loše utiče na decu. Ne želimo da postanemo mala Amerika.

I nisu samo deca, tu su i stariji ljudi koji su ostali bez posla. Ne znaju nove tehnologije, za tržište rada su nevidljivi, a oni imaju i đake i studente koje treba da odškoluju. 6 meseci besplatnih kurseva za njih. Bio si automehaničar ali nemaš posla? Za 6 meseci postani CNC operater. Potražnja je ogromna.

Mladima i deci omogućiti kao u Japanu, da idu u posetu staračkim domovima. Decu će imati ko da sasluša, da ih nauči nečem novom, da čuju druga stvarna životna iskustva, da razviju empatiju, da ima ko da ih voli i razume pored roditelja. Starijima će to donositi radost i volju za životom.

A pravosuđe?

– Lustracija, lustracija, lustracija. Tužilaštvom nam upravljaju stranci.

Kakav je vaš stav prema izvršiteljima?

– Kakav može da bude prema ljudima koji su u stanju za par hiljada dinara da ukradu krov nad glavom. To je sve ta burazerska politika od javnih preduzeća, EPS naplati račun za struju od 500 dinara 2000 na raznorazne gluposti da bi mogao da finansiraju direktori svoje ljubavnice koje tamo sede. A ko ih finansira? Pa građani. I onda dug, pa kamata na kamatu i onda dođu izvršitelji koji ne smeju da budu privatna lica, pa se i tu svi ugrade i uzmu čoveku stan ili kuću, pa je ortak izvršitelja posle otkupi za smešne pare. Sve kreće od tog sistema koji ja nameravam kad budem postao gradonačelnik Beograda da prekinem.

Izvor: Nacionalist.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA