Najnovije

"VAZDUŠNA PESNICA": Efikasno sredstvo protiv ukrajinskih dronova

Vraćajući dron sa misije izviđanja iz vazduha, operater ruskog kvadrokoptera primetio je u vazduhu ukrajinski jurišni heksakopter tipa "Baba Jaga", koji se vraćao na lokaciju jedinica Oružanih snaga Ukrajine nakon bacanja mina.

Operater bespilotnih letelica Dalekoistočne odvojene gardijske jedinice vazdušno-desantnih snaga uništio je ukrajinski jurišni heksakopter tipa "Baba Jaga" u blizini Artjomovska uz pomoć izviđačkog drona.

Naime, letelice "Baba Jaga" opremljene su termovizirom, snažnim motorom i mogu istovremeno da nose tri mine kalibra 82 milimetra.

Vraćajući dron nakon misije izviđanja iz vazduha, operater ruskog kvadrokoptera primetio je u vazduhu ukrajinski jurišni heksakopter tipa "Baba Jaga", koji se vraćao na lokaciju jedinica Oružanih snaga Ukrajine nakon bacanja mina.

"Operator ruske bespilotne letelice odlučio je da obori heksakopter Oružanih snaga Ukrajine. NJegova bespilotna letelica je nakon povećanja visine ušla na pogodnu putanju i uništila neprijateljski dron, koji je pao na našu teritoriju", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Operateri bespilotnih letelica Dalekoistočnih gardijskih vazdušno-desantnih snaga sprovode kontinuirano izviđanje položaja Oružanih snaga Ukrajine, koristeći kvadrokoptere koji im omogućavaju da prilagođavaju artiljerijsku vatru i prate jurišne trupe padobranaca tokom bitke.

HAOS U JUŽNODONJECKOM PRAVCU! Ruski snajperisti eliminisali neprijateljsku vojsku

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA