Najnovije

PROVOKACIJA IZ TIRANE! Na vojnoj vežbi prištinske snage i Vojska Albanije

Svrha ove vežbe je ispitivanje kapaciteta pešadije i terena u zimskim uslovima, saopštio je ministar odbrane Albanije.

Ministar odbrane u vladi tzv. Kosova Ejup Maćedonci izjavio je danas da Kosovske bezbednosne snage i Oružane snage Albanije izvode zajedničku vojnu vežbu pod nazivom "Fekani 2023". Kako je Maćedonci objavio na Fejsbuku, vežba se izvodni na vojnom poligonu u mestu Bizi u Albaniji. 

"Dve vojske, jedan narod. Svrha ove vežbe je ispitivanje kapaciteta pešadije i terena u zimskim uslovima, a uslovi poligona u Bizi omogućavaju realizaciju ciljeva, proveru stečenih veština i kapaciteta jedinica koje učestvuju u vežbi", stoji u objavi Maćedoncija. 

Početkom ovog meseca Maćedonci je albanskoj vojsci čestitao 111. godišnjicu osnivanja i tada naveo da su "Oružane snage Albanije najprirodniji partner Kosovskih bezbednosnih snaga".

"Oružane snage Albanije su 2008. godine ušle u NATO, svrstavajući Albaniju među savezničke zemlje Zapada. Danas su Oružane snage Albanije najprirodniji partner Kosovskih bezbednosnih snaga, jer obe ove vojne snage štite životni prostor i bezbednost u regionu. A, 4. decembar 1912. je datum osnivanja vojske Albanije", saopštio je tada Maćedonci, navodeći pored ostalog u čestitki ministru odbrane Albanije Niku Plešiju:
"Zajedno smo jači i postajemo nepobedivi!"

NEMA POGAĐANJA OKO KOSOVA JER JE SRPSKO: Najsiromašniji smo u Evropi,...

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA