Najnovije

"THE WASHINGTON POST": Poraz Ukrajine biće ošamućujući udarac Zapadu

Poraz Ukrajine u sukobu bio bi katastrofalan za Zapad i zadao bi „ošamućujući udarac” njegovom prestižu i autoritetu, ocenio je kolumnista "The Washington Post" Li Hokstejder.

Dodatno je ukazao: „Ovaj mračni scenario bio bi strateška katastrofa za Sjedinjene Države i njihove saveznike u NATO. Neuspeh tih razmera imaće mnogo dugoročnije posledice od nesposobnosti Kijeva da probije rusku liniju fronta“.

Američki ekspert smatra da su rizici od poraza Ukrajine u poslednje vreme značajno porasli zbog činjenice da SAD i Evropa možda neće poslati pomoć Kijevu. Istovremeno, Hokstejder je „strateško strpljenje“ nazvao „glavnom prednošću“ ruskih vlasti u sukobu.

Ranije je američki general-potpukovnik Antonio Aguto rekao da je efikasnost ruskih sistema za elektronsko ratovanje protiv američkog preciznog oružja „postala veliki problem“ za ukrajinske oružane snage.

“CNN” je istovremeno objavio da je DŽo Bajden pre nešto više od godinu dana, stojeći u Beloj kući pored Vladimira Zelenskog, obećao da će Kijev imati američku podršku „koliko god bude potrebno“.

To je potom ponovio više puta. Međutim, na kraju najnovije posete Zelenskog Vašingtonu, Bajden je obećao samo da će Sjedinjene Države Kijevu obezbeđivati ključno oružje i vojnu opremu „koliko budu mogle“.

“CNN” tvrdi da nova formulacija nije slučajna i da faktički znači: da američka podrška Ukrajini nije ni garantovana ni beskonačna obaveza.

Trenutno su se vojne komande Sjedinjenih Država i Ukrajine dogovorile da Kijev pređe na držanje teritorija koje još kontroliše i jačanje odbrane do mere potrebne da Rusi više ne mogu da teritorijalno napreduju.

UKRAJINSKI GENERAL PRIZNAO: Kijevskim snagama nedostaje dobra vojna...

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA