Najnovije

NOVI PRODOR RUSA: Armija RF napreduje kod Novomihajlovke

Ukrajinski generalštab još nije priznao potpuni gubitak kontrole nad Marinkom, ali u svom izveštaju jasno ističe da je situacija za garnizon u ovom pravcu izuzetno teška. Istovremeno, u izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine pojavila se informacija koja je privukla posebnu pažnju. Tvrdi se, da su „napadi ruskih trupa na Novomihajlovku odbijeni“.

Novomihajlovka, zajedno sa selima Paraskovievka i Konstantinovka (ne mešati se sa istoimenim gradom) čine, u stvari, jedan lanac naselja između Marinke i Ugledara.

Sa izveštajima o jurišnim operacijama ruske pešadije uz podršku avijacije, ukrajinska strana zapravo jasno stavlja do znanja da ruske oružane snage deluju ne samo na širenju teritorije kontrole u ​​oblasti Marinke, već i na uništenju protivnika. Ukoliko ruske trupe postignu uspeh u rejonu pomenute Novomihajlovke, to će pružiti priliku da stignu u pozadinu Ugledarskog garnizona Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo uprkos činjenici da upravo iz pravca Ugledara (Južni Donjeck) ukrajinska komanda sada pokušava da delimično prebaci snage i sredstva na zapadnu periferiju Marinke, gde se već vijori ruska zastava. I pored toga što sa juga Ugledara, iz pravca Pavlovke, napreduju ruske trupe.

Pročitajte OVDE o tajnim pregovorima Zalužnog sa Moskvom

Izvor: Tv Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA