Najnovije

SPREMAJU SE VELIKE STVARI NA MARAKANI! Potencijalni problemi posle igranja LŠ postaju stvarnost

Crveno-beli u potencijalnom problemu posle završetka takmičenja u LŠ

Prevremeno ispadanje Crvene zvezde iz Evrope, bar po onome što su u klubu iz LJutice Bogdana očekivali na početku sezone, moglo bi da znači i odlaske pojedinih igrača, pre svega stranaca iz tima.

Od ranije je poznato da postoje ponude za nekolicinu standardnih prvotimaca koje bi možda klub i mogao da odbije da je prezimio u Evropi. Ipak, sada će to biti znatno teže iz dva razloga – manjka finansijskih sredstava i demotivisanih igrača koji neće želeti da igraju samo Super ligu, koja nema reputaciju i kvalitet.

Već je vrlo dobro poznato da crveno-beli prihoduju najviše od plasmana i učinka u nekom evropskom takmičenju (u najboljem slučaju Lige šampiona) i od prodaje igrača. Zaradio je najtrofejniji srpski klub ove sezone od učešća u Ligi šampiona više od 24 miliona evra, ali su se nadali da će ta suma biti veća, obzirom da svaka pobeda donosi 2,8 miliona, a nerešeni ishod 930.000 evropskih novčanica. Dakle, crveno-beli su profitirali tokom grupne faze od rezultata samo nešto manje od milion evra, a očekivanja su bila mnogo veća. Novac koji nisu uspeli da obezbede u toku takmičenja moraće da potraže u drugim sektorima, odnosno u prodaji još nekog igrača.

Veliki problem da Crvena zvezda zadrži igrački kadar jeste izostanak evropskog proleća. Mnogo igrača je došlo ove godine upravo iz razloga jer se najtrofejniji srpski klub plasirao u Ligu šampiona i što su postojale realne šanse da se igra bar u Ligi Evrope.

Osman Bukari, najbolji pojedinac kluba iz LJutice Bogdana ove sezone, uprkos lošem izdanju u Bernu, mogao bi prvi da napusti klub. Već postoje ozbiljne ponude za brozongog napadača Gane, teško da će im odoleti najtrofejniji srpski klub, naročito jer su ponude unosne. Kings Kangva, Nemanja Milunović i Žan Filip Kraso će, takođe, verovatno napustiti klub u januaru obzirom na manjak minutaže, ali ono što bi moglo da brine jeste i status Hvanga. Korejac je najavio po dolasku u klub da ga je najviše zainteresovao dolazak u Zvezdu upravo zbog igranja evropskih takmičenja. Marko Stamenić je, takođe igrač koji voli reflektore dva najjača evro takmičenja, pa bi, uprkos ugovoru koji je potpisao do 2027. godine mogao da potraži novu sredinu.

Bilo kako bilo, u velikim je problemima šampion Srbije, ne samo zbog rezultatskih neuspeha, već i finansijskih i kadrovskih. Sada je titula imperativ, a naredne godine će morati da se potrude da zabeleže mnogo bolji učinak u Ligi šampiona ili Ligi Evrope.

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA