Najnovije

STOLTENBERG OSUDIO EVROPU: Brinete samo o sopstvenim interesima

Generalni sekretar NATO-a kritikovao je evropske članice Severnoatlantske alijanse zbog nespremnosti da razvijaju vojnu proizvodnju u korist Ukrajine.

Evropske zemlje slede sopstvene interese i ne mogu da povećaju proizvodnju oružja za Ukrajinu, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, prenosi nemačka televizija N-TV.

"Nismo u mogućnosti da sarađujemo onoliko blisko koliko bi trebalo. To dovodi do većih troškova i otežava povećanje proizvodnje", kazao je Stoltenberg.

On je napomenuo da taj problem mora da se reši kako bi evropska odbrambena industrija nesmetano radila, napomenuvši da je potrebno poboljšati situaciju, koja se odnosi na "glad" Oružanih snaga Ukrajine za granatama.

Ranije je generalni sekretar NATO-a saopštio da su Alijansa i ukrajinske vlasti odobrile program saradnje za 2024. godinu. 

Prema njegovim rečima, jedna od odredbi programa je kompatibilnost snaga Ukrajine i Alijanse.

Naime, EU je prethodno saopštila da je na političkom nivou usaglašen plan da se Ukrajini do marta 2024. godine isporuči milion komada municije.

Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus je, takođe, priznao da Evropska unija neće u roku uspeti da ispuni obećanje dato Kijevu.

RUSKA DUMA DEMANTOVALA: Rusija ne vodi tajne pregovore sa Ukrajinom

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA