Najnovije

Tzv. Kosovska policija upala u kompleks "Rajska banja" u Banjskoj

Zamenik direktora tzv. kosovske policije za region sever Veton Eljšani tvrdi da je Agencija za privatizaciju u Prištini danas preuzela kontrolu nad kompleksom "Rajska banja" u selu Banjska u Zvečanu. Srpska lista danas je najoštrije osudila današnji upad prištinske policije u kompleks "Rajska banja" u Banjskoj, kod Zvečana, i zatražila hitnu intervenciju međunarodne zajednice.

Banjska (Foto: Jutjub)

On je za Kljan Kosova rekao da je ta akcija počela u 12 sati i da je još u toku.

Prema njegovim rečima akcija je pokrenuta jer navedeni objekat navodno nema adekvatnu dozvolu za rad.

Agencija je uz pomoć policije na početku akcije isterala radnike iz objekta i promenila brave.
Objekat Rajska banja otvoren je 2019.godine s finansirala ga je Kancelarija za KiM.

Srpska lista osudila upad

Srpska lista danas je najoštrije osudila današnji upad prištinske policije u kompleks "Rajska banja" u Banjskoj, kod Zvečana, i zatražila hitnu intervenciju međunarodne zajednice.

"Srpska lista najoštrije osuđuje otimačinu kompleksa 'Rajska banja' u Banjskoj, u režiji antisrpskog režima Aljbina Kurtija koji pred očima međunarodne zajednice otima ovaj izuzetno vredan i značajan banjski kompleks od srpskog naroda", napominje se u saopštenju.

Kako se podseća, kompleks "Rajska banja" je izgrađen isključivo novcem Vlade Republike Srbije investiranog preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Ovaj kompleks je otvoren 2019. godine i kosovske institucije nisu u njega uložile ni jedan jedini dinar te nemaju nikakvog pravnog osnova da budu u njemu ili glume vlasnike ovog kompleksa", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, u ovom kompleksu, koji je blokiran skoro četiri meseca, svoje parče hleba zarađuje više desetina srpskih porodica, a više hiljada bolesnih građana lek za svoje bolesti je pronalazio u ovoj banji godinama unazad, sve dok uz brutalnu silu kompleks nije zatvoren septembra meseca, a danas i uzurpiran.

Srpska lista ukazuje da je otimanje zemlje srpskim domaćinima u Leposaviću i Zubinom Potoku, koji je prošao bez adekvatne reakcije međunarodnih predstavnika, "dao prostor Kurtijevom režimu da nastavi sa takvim aktivnostima", pa je danas na red da se otima došla Rajska banja i zemlja srpskim domaćinima u selu Banov Do.

"Što se grbo rodi vreme ne ispravi, pa ni karakter ovog antisrpskog režima koji svakoga dana svima jasno pokazuje svoj okupatorski i tiranski karakter koji ne bira način da teroriše srpski narod. Zahtevamo hitnu reakciju međunarodne zajednice, zemalja Kvinte i posrednika u dijalogu. Otimačina i razbojništvo Kurtijevog režima mora prestati a međunarodne snage moraju reagovati na ovo ogoljeno kršenje elementarnih prava srpskog naroda, pravo na imovinu, pravo na lečenje i rad", piše u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA