Najnovije

SKANAL U KIJEVU! Fale projektili, visoki zvaničnik pokrao milione evra

U Kijevu je otkriven visoki zvaničnik Glavne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, koji se sumnjiči za uključenost u veliku finansijsku prevaru koja je dovela do deficita artiljerijskih projektila u Vojnim snagama Ukrajine (VSU).

Zvaničnik je uhvaćen u krađi sredstava u iznosu od 1,5 milijardi grivni, namenjenih za nabavku bojepripasa.

Prema izveštajima, ovaj zvaničnik je u decembru prošle godine potpisao ugovor sa kompanijom-specijalizovanim izvoznikom za nabavku velike količine artiljerijskih projektila za VSU. Međutim, budžetska sredstva namenjena za ovu namenu nisu bila prebačena na račune navedenog izvoznika, već su umesto toga završila na računima afilirane strane kompanije-posrednika.

Ova firma-posrednik je primila skoro 1,5 milijardi grivni, što je za 30% više od realne vrednosti projektila utvrđene prema direktnom ugovoru sa proizvođačem. Tako je doveden u pitanje čitav proces nabavke i isporuke važne vojne opreme za VSU.

Zbog ovog skandala, koji je izazvao ozbiljne posledice za vojnu spremnost Ukrajine, zvaničniku preti kazna do 15 godina zatvora. Istraga o ovom slučaju je u toku, a ukrajinske vlasti su pokrenule detaljne provere kako bi se utvrdila puna odgovornost za ovu prevaru.

KAKAV POKOLJ UKRAJINSKE ARMIJE: Čak su i oni priznali totalnu kataklizmu

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA