Најновије

СКАНАЛ У КИЈЕВУ! Фале пројектили, високи званичник покрао милионе евра

У Кијеву је откривен високи званичник Главне управе Министарства одбране Украјине, који се сумњичи за укљученост у велику финансијску превару која је довела до дефицита артиљеријских пројектила у Војним снагама Украјине (ВСУ).

Званичник је ухваћен у крађи средстава у износу од 1,5 милијарди гривни, намењених за набавку бојеприпаса.

Према извештајима, овај званичник је у децембру прошле године потписао уговор са компанијом-специјализованим извозником за набавку велике количине артиљеријских пројектила за ВСУ. Међутим, буџетска средства намењена за ову намену нису била пребачена на рачуне наведеног извозника, већ су уместо тога завршила на рачунима афилиране стране компаније-посредника.

Ова фирма-посредник је примила скоро 1,5 милијарди гривни, што је за 30% више од реалне вредности пројектила утврђене према директном уговору са произвођачем. Тако је доведен у питање читав процес набавке и испоруке важне војне опреме за ВСУ.

Због овог скандала, који је изазвао озбиљне последице за војну спремност Украјине, званичнику прети казна до 15 година затвора. Истрага о овом случају је у току, а украјинске власти су покренуле детаљне провере како би се утврдила пуна одговорност за ову превару.

КАКАВ ПОКОЉ УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ: Чак су и они признали тоталну катаклизму

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА