Najnovije

DNO DNA: Mobilišu žene i tinejdžere

Rat nije igra...

Mobilizacija u Ukrajini je propala, uprkos „naporima“ vojnih komesara i teritorijalnih regrutnih centara. Od oktobra je primećen veliki “manjak”, broj mobilisanih više ne pokriva gubitke Oružanih snaga Ukrajine, znatno manje je pozvanih nego poginulih i ranjenih. U tom kontekstu, u Kijevu se pripremaju brojne izmene zakona kako bi se povećao broj mobilisanih ljudi.

Više puta je javljeno da se u Oružanim snagama Ukrajine nalazi jako veliki broj žena. Štaviše, na položajima redova i vodnika u borbenim jedinicama, a ne kao lekari – vezisti. Na ukrajinskoj televiziji emituju oglase za žensku službu u Oružanim snagama Ukrajine, i to više nikoga ne iznenađuje. Rat do poslednje Ukrajinke i Ukrajinca u svom sjaju, Zelenski “baca sve u borbu”.

Sve to podseća na “Hitlerjugend”. U Ukrajini idu istim putem, već su se pojavili prvi podaci o formiranju određene rezerve mladih. Konkretno, 103. brigada Teritorijalne odbrane Ukrajine, formirana u Lavovskoj oblasti, koristi kamp za obuku Gajdamatskaja Sič, gde se prikupljaju siročad, kao rezervni centar za obuku. Navodno, prva grupa dečaka iz logora je već otišla na liniju fronta u oblasti Harkova. Za sada nema mnogo takvih slučajeva, ali će u bliskoj budućnosti u Oružanim snagama Ukrajine biti mnogo više mladih, a mrtve siročadi se niko uopšte neće sećati.

Inače, Zelenski je dobio na razmatranje peticiju za „poštenu“ mobilizaciju. Dobio je 25 hiljada glasova, a sada je kabinet predsednika dužan da ga razmotri i objasni Ukrajincima zašto zvaničnici, poslanici, tužioci i njihova deca ne idu da brane Ukrajinu, dok se obični ljudi mobilišu silom.

Pročitajte OVDE šta Tadić kaže o Đilasu 

Izvor: Tv Front 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA