Najnovije

OVOJ VLASTI TREBAJU ROBOVI: Sa Kosovom i Metohijom nema trgovine ni lažnih sporazuma

Danas je u Čačku održana konvencija nacionalnog okupljanja, liste pod rednim brojem 4 na sledećim parlamentarnim izborima. Na konvenciji su govorili, Boško Obradović - predsednik Srpskog pokreta Dveri, Milica Đurđević Stamenkovski - predsednik Srpske stranke Zavetnici, prof. dr Tamara Milenković Kerković, - potpredsednik Srpskog pokreta Dveri, prof. dr Dušan Proroković - predsednik Političkog saveta Srpske stranke Zavetnici, Dr Vladimir Dimitrijević – profesor i Igor Ivanović - publicista i pisac.

Dr Vladimir Dimitrijević je istakao da je Nacionalno okupljanje neophodno da bismo shvatili da je Srbija zakon i da je vreme da se ustane u odbranu osnovnih vrednosti i istina.

“Danas nam treba hrabrost da ne posustanemo. Srbija ima mnogo boljih rešenja. Ja sam za Nacionalno okupljanje jer nisu izdali srpsko i nisu izdali sebe. Kada se Srbija preporodi niko neće hteti da ode iz nje, a svi će želeti da se vrate. Pozivam vas da 17. decembra glasamo za listu broj 4, to su upravo onih četiri slova s oko srpskog grba. Verujem da nećemo izneveriti sebe!” – rekao je Dimitrijević

Igor Ivanović je istakao da je Nacionalno okupljanje treći put.

''Moj cilj će biti da uspemo da napravimo treći put, koji je težak, put na kojem moramo biti spremni na žrtvu. Srbija ima šansu da bude uređeno društvo i da vodi suverenu politiku i izbegne da bude kolonija.'' – zaključio je Ivanović

Prof. dr Tamara Milenković Kerković je istakla da se Nacionalno okupljanje bori za život, dostojanstvo svih porodica i za opstanak države, a najveću borbu vodiće protiv siromaštva.

''Promena ekonomske politike je moguća, ali je preduslov za to da se zaustavi pljačka i ispitaju nelegalno stečena bogatstva. Korupciju ćemo tretirati kao izdaju, a korumpirane političare kao izdajnike. Velika je borba pred nama, ali u noć 17. decembra počinje još veća borba jer ćemo tada pobediti.'' – rekla je Milenković Kerković

Prof. dr Dušan Proroković je istakao da je Nacionalno okupljanje velika stvar, ne samo zbog ideja, već i zbog dalekosežnog cilja koji ih oko ove liste okuplja.

''Ovoj vlasti ne treba čovek koji je svoj na svome i nezavisan. NJima trebaju robovi. Mi želimo smenu generacija i želim da imamo državu koja će štititi svakog njenog građanina. Okupili smo se pre svega da bismo zaustavili francusko-nemački plan i mi ćemo to uraditi, mi ćemo ga odbaciti! Mi znamo ko smo i branićemo svoju dedovinu.'' – zaključio je Proroković.

Milica Đurđević Stamenkovski je istakla da će srpski narod odbaciti sve ultimatume koji se nalaze pred njim i da Nacionalno okupljanje ima zadatak da povrati dostojanstvo i nacionalni ponos.

"17. decembra biramo da li smo država ili kolonija. Biramo između Ustava i ultimatuma, između Kosova i Metohije i Kurtijeve lažne države. Građani Srbije izabraće svoju zemlju. EU nama uskraćuje pravo na državu, ne postoji ni jedna zemlja koja je bila izložena takvim zahtevima, da se odrekne 12% svoje teritorije. O suverenitetu i državi se ne pregovara. Ne postoji niko u Srbiji ko ima mandat da preda Kosovo i Metohiju i da nas ispiše iz istorije.'' – rekla je Đurđević Stamenkovski.

Boško Obradović je istakao da prvo što će Nacionalno okupljanje uraditi jeste promena ekonomske politike, kao i da će buduća vlast imati pet osnovnih principa: Jaka ekonomija i domaća privreda! Jaka porodica! Jaka srednja klasa! Novi srpski suverenizam! Decentralizacija Srbije!

''Dva najveća iskušenja u kojima je sadašnja vlast doživela fijasko su politika prema Kosovu i Metohiji i socijalno-ekonomska kriza koja je dovela do osiromašenja građana. Vlast SNS godinama se predstavljala kao patriotska, koja brani Srbe na KiM, i kao ekonomski uspešna, koja zapošljava i podiže životni standard građana. Francusko-nemački ultimatum o priznanju lažne države Kosovo, koji je Vučić prihvatio u Briselu i Ohridu, razvejao je lažni patriotizam vlasti, a ogromni skokovi cena i pad kupovne moći građana raskrinkali su lažnu statističku sliku ekonomskog tigra.'' -  rekao je predsednik Srpskog pokreta Dveri.

ŽIVOTINJE NAPADAJU UKRAJINSKE VOJNIKE: Bild javlja neverovatne vesti sa prve linije fronta

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA