Najnovije

UKRAJINA PADA DO JANUARA: Hil je svaki treći dan kod Vučića i naređuje mu ove stvari (VIDEO)

Mi bez Kosova i Metohije nismo više Srbi. To je kraj. Nismo taj narod. Treba ući s vojskom na Kosovo i Metohiju da zaštitimo naš narod. NATO ne bi reagovao, ovo nije 1999. godina, sada je drugačije, Rusija je ponovo veliki igrač, poručio je pukovnik u penziji Žarko Pecić, kandidat za poslanika na listi „Mi - Glas iz naroda“, gostujući u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor. 

On je ustvrdio da se ne bi mogla ponoviti situacija da NATO reaguje bez odluke Saveta bezbednosti UN, te ne stoji Vučićeva priča da će nam ginuti deca od 17 godina. 

- Ali, ako je to tako, onda hajde da dignemo ruke i da sada predamo Kosovo, pa ćemo sutra Vojvodinu i onda tako redom da predajemo deo po deo, da ne gine naš narod. Pa šta su radili naši preci? Jesu li isto tako sedeli u krevetima ili su prolivali krv? – upitao je pukovnik. 

On je govorio o kineskom FK-3 PVO sistemu koji imamo, navodeći da taj sistem nije u funkciji kako bi trebalo da bude. 

- Nisu isporučeni neki delovi, a to znači da ne može da bude u kompletnoj borbenoj upotrebi. Međutim, taj jedan sistem je nedovoljan da zaštiti našu teritoriju, potrebno nam je najmanje pet ovakvih sistema – istakao je Pecić. 
Upitan šta bi bilo da smo tako nešto imali 1999. godine, rekao je da bi „bilo to da nas ne bi bombardovali“. 

On je izneo sve probleme Vojske Srbije zbog kojih oficiri napuštaju službu. Kazao je i da treba da budemo strpljivi i da se okrenemo Rusiji. 

- Neće ovo da traje večito. Rusija će da reši ovaj problem, taj rat će se završiti i videćemo kako je Rusija pobedila oko 50 zemalja. Ne bori se ona samo protiv Ukrajine. Mi samo treba da budemo malo strpljivi. A mi ne da nismo strpljivi, nego srljamo ucenjeni sa ovom vlašću – konstatovao je sagovornik Pravog odgovora. 
Pecić je objasnio da na celom frontu Rusi polako napreduju.

- Ukrajinski vojnici su pokazali dobru hrabrost, dobru borbenost i dobro znanje. Jesu izgubili svoje resurse i nemaju prevlast u vazduhu, ali se uz pomoć sa Zapada jako dobro bore. Ali, Rusi su u velikoj prednosti, ratuju sa profesionalnom vojskom, a Ukrajina sa mobilisanom vojskom. I Zelenski čini sulude poteze i gura svoj narod u totalnu propast i nestanak – zaključio je on. 

Govoreći o tome kada će se završiti sukob, uveren je da će to biti do januara.

- Ta linija Slavjansk - Konstatinovka - Kramatorsk – Družovka, to je poslednja linija odbrane. Kad ona padne, to je kraj. A ona će najverovatnije pasti kad padne Avdejevka – istakao je Pecić. 

On je govorio i o ratu u Izraelu, upozoravajući da Hezbolah ne može previše da pomogne Hamasu jer bi Amerikanci sa svojih krstarica pretvorili južni Liban u tepih. O svemu podrobnije pogledajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA