Najnovije

STOLTENBERG UPOZORAVA: Spremite se za loše vesti

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da zapadna vojna alijansa treba da bude spremna i na loše vesti sa ukrajinskog fronta, ne precizirajući detalje.

„Ratovi se odvijaju u fazama. Moramo da podržimo Ukrajinu u dobrim i lošim vremenima. Takođe treba da budemo spremni na loše vesti“, rekao je Stoltenberg nemačkom ARD-u u trenutku kada zapadni saveznici raspravljaju o vojnoj i finansijskoj pomoći Ukrajini, a Moskva povećava broj vojnika.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u petak ukaz o povećanju broja vojnika za oko 170.000, na 1,3 miliona. Linije fronta su skoro nepromenjene poslednjih meseci, uprkos ukrajinskoj kontraofanzivi tokom leta.

Ukrajinci su tokom kontraofanzive krstarećim raketama potisnuli rusku flotu u Crnom moru i naneli štetu Rusiji duboko na njenoj teritoriji, što je Stoltenberg ocenio kao „velike pobede iako nisu uspeli da pomere liniju fronta“, navodi Brisel. prenosi portal Politiko.

Stoltenberg je pozvao članice NATO da povećaju proizvodnju municije i izrazio žaljenje zbog stanja evropske odbrambene industrije.

„Nismo u mogućnosti da sarađujemo onoliko blisko koliko bi trebalo“, rekao je Stoltenberg, pozivajući vlade da gledaju dalje od svojih nacionalnih interesa.

On je rekao da Putinova pobeda ne bi bila samo tragedija za Ukrajinu, već i opasnost za druge saveznike.

EVROPSKI DESNIČARI POSTIGLI DOGOVOR: Menjamo Evropsku Uniju!

izvor: Beta.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA