Najnovije

STRATEŠKE PROMENE NA HERSONSKOM FRONTU: Dnjepar ledi, šta to znači za ukrajinsku armiju

U Krinkama situacija ostaje nepromenjena, sa ukrajinskim snagama koje se uporno drže svog položaja u naselju.

Napori da se proširi zona kontrole u okolnu šumu su i dalje aktivni.

Prošle noći, dve jurišne grupe iz 1. bataljona 38. brigade obalske pešadije Ukrajinske vojne mornarice zazele su pozicije južno od plastenika, što ukazuje na manje napredovanje na jugu.

Pod udarom artiljerije i minobacača Vojske Ruske Federacije, ove grupe su bile razbijene i pretrpele gubitke. Ranjeni i ubijeni su evakuisani u severni deo sela, odakle su prebačeni na desnu obalu.

Ukupno gledano, situacija na Hersonskom pravcu se nije bitnije promenila. Ukrajinske obalske pešadijske snage nastoje da napreduju, ali bez značajnijeg uspeha. Međutim, sa dolaskom hladnijeg vremena i zaleđivanjem Dnjepra, očekuje se olakšano kretanje pešadijskih grupa preko reke.

S obzirom na to da udarna grupa "Katran" već ima izgrađeno uporište, sa zaleđivanjem tla i vode se predviđaju intenzivniji napadi. Upravo sada na levu obalu počinje prebacivanje jedinica 37. brigade obalske pešadije.

Ova jedinica ranije nije učestvovala u sukobima na levoj obali i potpuno je kompletirana ličnim sastavom. Uvođenje 37. brigade obalske pešadije s jedne strane ukazuje na gubitke u drugim brigadama, a s druge na skoru aktivizaciju fronta.

Zanimljivo je da se sa pojavom 37. brigade obalske pešadije kod LBS primećuju promene u korišćenju dronova tipa "Bajraktar". U poslednjih nekoliko dana, ovi dronovi poleću sa aerodroma Kulbakino, što se nije dešavalo u poslednjoj godini.

VELIKA AKCIJE SRPSKE VOJSKE! Uhapšen špijun, ušao u Srbiju pa odavao tajne naše vojske

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA