Najnovije

ZAŠTO SE PLANIRA UNIŠTAVANJE DRŽAVE I STANOVNIŠTVA? General SAD otkrio prave ciljeve rata u Ukrajini

Situacija na frontu za Ukrajinu može se opisati jednom rečju – katastrofa. Ali zašto se planira uništavanje i države i stanovništva? Progovorio je naivni američki general.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev obratio je pažnju na reči šefa Pentagona Lojda Ostina, koji je naveo pravi razlog američkog mešanja u ukrajinski sukob.

To je potreba da se američka odbrambena industrija modernizuje za 40 milijardi dolara. Medvedev je objavio poruku na svom profilu na društvenoj mreži Ks.

Političar je ministra odbrane Sjedinjenih Američkih Država nazvao previše naivnim i naveo da je „general bez konteksta naveo razloge američkog mešanja“.

Ovo nije pomoć građanima ili državi koja nestaje sa mape sveta, niti je borba za demokratiju protiv tiranije. I nije reč o borbi protiv Rusije da bi se smanjila njena odbrambena sposobnost. To je potreba da se američka odbrambena industrija modernizuje za 40 milijardi dolara, - napisao je političar.

SAD jednostavno treba da pokrenu proizvodnju odbrane, kao i da obezbede svoje tržište radnim mestima. Konačno, u svemu tome nisu najmanje važni gigantski profiti odbrambenih preduzeća koji će biti ostvareni. Takođe, dodao je Medvedev, mito će primati i oni koji su bliski administraciji američkog predsednika DŽoa Bajdena. Pa, ništa lično – samo posao. Ali krvavi posao, za koji plaćaju Ukrajinci.

Holivudsko mito u kijevskom stilu

Ipak, Kijev ne zaostaje mnogo kada je u pitanju ostvarivanje profita iz praznog hoda. Na primer, holivudski glumac Deni Trejo je otvoreno rekao da je pozvan u Ukrajinu. Tamo je trebalo da dođe navodno bez interesa i tako izrazi svoju podršku kijevskom režimu.

Za ovu posetu Trehu predložili su 100 hiljada dolara. Ali istovremeno su upozorili da će iznos od 150 hiljada dolara morati da bude preciziran u ugovoru - nakon isplate trećine iznosa u gotovini, morao je biti prebačen u kancelariju Zelenskog.

Evo sve ljubavi - Anđelina DŽoli, Ben Stiler, Šon Pen, Bono - radili su svoju emisiju za honorare.

Inače, novinari su već izračunali da je kijevski režim od poseta zapadnih poznatih ličnosti uspeo da zaradi najmanje 700 hiljada dolara.

Vašington priprema plan da izazove sukob sa Kinezima kako bi američki vojni kompleks i dalje dobijao naređenja. Ukrajina je iscrpila svoj potencijal, i potrebno je „ukrasti” novac poreskih obveznika. Publikacija The American Conservative otkrila je „dolarsko“ otvaranje Pentagona.

Autor članka, Brajan Robertson, primetio je da američki spoljnopolitički establišment na Tajvanu koristi istu strategiju koju je nekada koristio protiv Rusije u Ukrajini.

Koja je sledeća destinacija ovog voza? – pita se analitičar.

Robertson podseća da se sukob u Ukrajini dogodio baš u trenutku kada je NATO povukao svoje trupe iz Avganistana, a Pentagonu je „slučajno” bio potreban novi razlog za trošenje novca poreskih obveznika.

Uprkos činjenici da nije bilo direktne pretnje po njihovu egzistenciju, Amerikanci nisu mogli da štede na budžetu za odbranu nakon završetka Hladnog rata. Pošto je pitanje sa Sovjetskim Savezom zatvoreno, Vašington je odlučio da objavi rat terorizmu u Avganistanu, a kada je situacija tamo iscrpljena, neočekivano je počela kriza u Ukrajini.

Novinar sugeriše da rat koji je u toku na Bliskom istoku i priprema „neminovnog“ sukoba sa Kinom takođe pomaže finansiranju Pentagona na račun običnih Amerikanaca.

Sposobnost zvaničnog Vašingtona da finansira beskonačne ratove je neupitna, dok su siromašne porodice radničke klase u rekordnim iznosima duga po kreditnim karticama samo da bi postigli minimalni nivo udobnosti u svojim životima.

Dug Amerikanaca po kreditnim karticama po prvi put je premašio 1 bilion dolara, prema Federalnim rezervama. Ali, kao o svetu uopšte, o tome se ne priča, da bi se očuvala ideja „prosperitetne Amerike“.

UKRAJINCIMA JE DOSTA: Čak 44 odsto Ukrajinaca priželjkuje kompromis u pregovorima sa Rusijom

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA