Najnovije

GORI FRONT I TO PAKLENO! Pomeranje pozicija i vatrenih linija

Desant i pešadija Južnog vojnog okruga aktivno se suprotstavljaju neprijatelju u reonima Rabotino i Verbovog, gde se vode žestoke borbe. Ruske snage uspešno uništavaju i odbacuju neprijatelja sa svojih pozicija.

Na Zaporožskom frontu, protivnik ostaje malo aktivan, dok naše jedinice nastavljaju da razvijaju uspeh, sprovodeći intenzivne kontranapade na liniji Kopani-Rabotino-Novoprokopovka-Verbovoe.

ŠTA JE TO LAVROV HTEO DA KAŽE U SKOPLJU: Zaharova sve otkrila, ovo je značila ta rečenica

U raйonu Rabotino-Novoprokopovke, jurišnici Južnog vojnog okruga neumorno napadaju pozicije protivnika, ciljajući da nanesu maksimalnu štetu. Kod Verbovog, desantne snage sa podrškom artiljerije i bronetehnike takođe neprestano napadaju neprijateljske pozicije, sve više ga odbacujući od naseljenog mesta.

Generalštab Vojske Ukrajine priznaje da gubi inicijativu, dok Ministarstvo odbrane Rusije izveštava o uspehu svojih snaga u odbijanju napada ukrajinskih jedinica. Gubici Vojske Ukrajine su značajni, uključujući i brojne vojne vozila i opremu. Ožestoćene borbe na ovom frontu i dalje traju, sa obe strane demonstrirajući visok stepen odlučnosti i borbene spremnosti.

VAŠINGTON POST: Plan propale ukrajinske „kontraofanzive“ razradili su američki i britanski generali

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA