Najnovije

PORUKA JE ZAPEČAĆENA: Savez Vučića i Đilasa videće se oko sankcija Rusiji! (VIDEO)

Ako uzmemo logično da je jedan od faktora na listi „Srbija protiv nasilja“ Dragan Đilas izjavio da se zalaže za sankcije Rusiji, režim će reći da je prisiljen da uvede sankcije Rusiji. Jer i Hil je izjavio da Srbija ne može imati dobre odnose sa Rusijom. I ako tu padne odluka, to savezništvo će biti idejnog tipa i nije ga teško zamisliti, izjavio je profesor doktor Milo Lompar, redovni profesor Filološkkog fakulteta u Beogradu, prilikom gostovanja u emisiji Luča na kanalu Pravi odgovor.

On je ukazao i da je doživeo da ga Dragan Đilas napada na televiziji N1. 

- Iako ja nemam ni stranku ni organizaciju, ni bilo šta od toga. A napadaju me i Vučić i Brnabić. Znači da postoji nešto što se zove konvergencija – ukazao je Lompar. 

Što se tiče pitanja da li će se ove snage ujediniti i oko predaje Kosova i Metohije, kazao je da će to biti „jedna igra laganja“.

ŠTA JE TO LAVROV HTEO DA KAŽE U SKOPLJU: Zaharova sve otkrila, ovo je značila ta rečenica

- Jer niko neće baš da kaže: „Evo, ja sam za to“. Nego će gledati da krivac bude onaj drugi. Čovek bi rekao, mada zvuči paradoksalno, svi bi da izdaju, ali da ne budu izdajnici – primetio je profesor Lompar. 

Govreći o američkom ambasadoru Kristoferu Hilu, i njegovom nametanju stavova Srbiji zaključio je:

- Ako nisi sposoban da se u bilo čemu suprotstaviš američkom ambasadoru, onda šta ćeš nam ti? Dovoljan nam je američki ambasador. 

Lompar je kazao i da je „sistem zatvoren“ i da „niko ne želi da ga poboljša“. 

- Jedino stranke žele da poboljšaju svoje pozicije – primetio je on.

On je rekao da bi podržao jedino ujedinjenu rodoljubivu listu, a ovako ne podržava nijednu pojedinačno, ali je ipak pozvao građane da izađu na izbore i sami odaberu za koga će glasati. 

O režimu Vučić - Brnabić kazao je da je to „oksimoron“ odnosno nešto što je nemoguće kao „drveno gvožđe“, što znači, po njemu, da je jedno od njih dvoje laž. Milomir Marić sa TV Hepi je za njega jedan od Vučićevih superbotova. 

Govorio je i otkud to da je Dejan Ristić, v.d. direktor Muzeja genocida, treći na listi „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, odmah iza Ane Brnabić, uprkos peticiji intelektualaca protiv njega zbog negiranja Jasenovca.

Kako je kazao: „Poruka je zapečaćena“.

O svemu tome pogledajte detaljnije u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA