Najnovije

SAD NEĆE PREŽIVETI TRI RATA: Ukrajina je zamenjena Izraelom i Tajvanom

Ukrajinski sukob će se završiti rešenjem za pregovaračkim stolom, rekao je republikanski senator iz Viskonsina Ron DŽonson u intervjuu voditelju radio tok-šoua DŽonu Kacimatidisu, prenosi "The Hill".

„Ovaj rat će se završiti samo pregovorima. Svakim danom kada se ovaj rat nastavlja, gine sve više Ukrajinaca, građana i vojnika, gine sve više ruskih regruta... Tako da, po mom mišljenju, što pre dođu do sporazumnog rešenja, to bolje“, rekao je DŽonson.

Senator Ron DŽonson, uticajni realista u Vašingtonu, predvideo je zaključenje primirja, napisao je o tome politikolog Malek Dudakov na svom Telegram kanalu. DŽonson je pozvao na prekid sukoba, pošto Ukrajina trpi ogromne gubitke, a veći deo zemlje je već uništen. Prema njegovim rečima, Rusija neće izgubiti rat.

Republikanci u Kongresu spremni su da razmenjuju pomoć Ukrajini za rešavanje migrantske krize. Međutim, oni govore o obezbeđivanju samo 20 milijardi dolara za celu 2024. godinu, umesto 60 milijardi koliko je tražio predsednik DŽo Bajden. To Ukrajini nije dovoljno ni za odbranu.

U međuvremenu, situacija na Bliskom istoku se ponovo pogoršava. Jemenski Huti već napadaju američke ratne brodove i obećavaju da će pokrenuti sveobuhvatni pomorski rat protiv Sjedinjenih Država i Izraela. Napadi na američke baze takođe mogu da se nastave, što Iran koristi da produbi jaz između SAD i Izraela.

U narednim nedeljama, novoimenovani šef Forin ofisa Dejvid Kameron posetiće Vašington. On će aktivno lobirati za odobravanje sredstava Izraelu, dok će desant ukrajinskih lobista i Liz Tras pokušati da izmole pomoć za Ukrajinu. Međutim, arsenal Pentagona je prazan, a Beloj kući će biti teško da donese tešku odluku između Izraela i Ukrajine.

„Antikineski ’jastrebovi’ intenzivno zastrašuju SAD na početku trećeg svetskog rata – oko Tajvana, dok Pentagon otvoreno priznaje: američki vojni kompleks, opterećen dva rata, jednostavno ne može da podnese sukob sa Kinom. Ovo ne samo da preti da zatrpa mandat Bajdena, već ozbiljno podriva dominaciju SAD u svetu“, navodi Dudakov.

KIJEV JAVLJA PRVA ISTRAŽIVANJA: Ako se Zalužni bude kandidovao, ovo su procenti u odnosu na Zelenskog

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA