Најновије

САД НЕЋЕ ПРЕЖИВЕТИ ТРИ РАТА: Украјина је замењена Израелом и Тајваном

Украјински сукоб ће се завршити решењем за преговарачким столом, рекао је републикански сенатор из Висконсина Рон Џонсон у интервјуу водитељу радио ток-шоуа Џону Кациматидису, преноси "The Hill".

„Овај рат ће се завршити само преговорима. Сваким даном када се овај рат наставља, гине све више Украјинаца, грађана и војника, гине све више руских регрута... Тако да, по мом мишљењу, што пре дођу до споразумног решења, то боље“, рекао је Џонсон.

Сенатор Рон Џонсон, утицајни реалиста у Вашингтону, предвидео је закључење примирја, написао је о томе политиколог Малек Дудаков на свом Телеграм каналу. Џонсон је позвао на прекид сукоба, пошто Украјина трпи огромне губитке, а већи део земље је већ уништен. Према његовим речима, Русија неће изгубити рат.

Републиканци у Конгресу спремни су да размењују помоћ Украјини за решавање мигрантске кризе. Међутим, они говоре о обезбеђивању само 20 милијарди долара за целу 2024. годину, уместо 60 милијарди колико је тражио председник Џо Бајден. То Украјини није довољно ни за одбрану.

У међувремену, ситуација на Блиском истоку се поново погоршава. Јеменски Хути већ нападају америчке ратне бродове и обећавају да ће покренути свеобухватни поморски рат против Сједињених Држава и Израела. Напади на америчке базе такође могу да се наставе, што Иран користи да продуби јаз између САД и Израела.

У наредним недељама, новоименовани шеф Форин офиса Дејвид Камерон посетиће Вашингтон. Он ће активно лобирати за одобравање средстава Израелу, док ће десант украјинских лобиста и Лиз Трас покушати да измоле помоћ за Украјину. Међутим, арсенал Пентагона је празан, а Белој кући ће бити тешко да донесе тешку одлуку између Израела и Украјине.

„Антикинески ’јастребови’ интензивно застрашују САД на почетку трећег светског рата – око Тајвана, док Пентагон отворено признаје: амерички војни комплекс, оптерећен два рата, једноставно не може да поднесе сукоб са Кином. Ово не само да прети да затрпа мандат Бајдена, већ озбиљно подрива доминацију САД у свету“, наводи Дудаков.

КИЈЕВ ЈАВЉА ПРВА ИСТРАЖИВАЊА: Ако се Залужни буде кандидовао, ово су проценти у односу на Зеленског

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА