Najnovije

Izraelski tenkovi u plamenu: Dramatične slike uličnih borbi u Gazi, Hamas udara iz ruševina (VIDEO/MAPA)

Brigade Iz ad-Din al-Kasam, vojno krilo Pokreta Hamas, objavile su 6. decembra dramatične video snimke sukoba sa Izraelskim odbrambenim snagama u severnom pojasu Gaze.

Na snimku se vidi kako borci Hamasa ispaljuju raketne granate iz ruševina uništenih zgrada na izraelska vojna vozila pokušavajući da napreduju u naselju Šejaja u gradu Gazi. Pogođeno je nekoliko glavnih borbenih tenkova, a najmanje jedan oklopni transporter je potpuno uništen.

Pored toga, Brigade Iz ad-Din al-Kasam su u saopštenju navele da su njihovi borci tokom dana gađali ukupno 23 vozila u gradu Bejt Lahija u severnoj Gazi i gradu Kan Junis u južnom delu pojasa. Borci su takođe gađali šest izraelskih vojnika sa snajperskim puškama i eksplozivnim napravama i raketnim granatama digli u vazduh dve zgrade koje su zauzele izraelske trupe.

Odvojeno, Brigade al-Kuds, vojno krilo palestinskog islamskog džihada, saopštile su da su njeni borci gađali deset izraelskih vozila tokom dana u nekoliko pravaca u severnoj i istočnoj Gazi.

IDF je izvestila da su tri njena borca poginula 6. decembra. Međutim, tvrdi se da je jedan od njih, rezervni oficir, izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Izraelske trupe proširile su kopnene operacije u severnoj Gazi i pokrenule ofanzivu na Kan Junis na jugu ranije ove nedelje. Uprkos gubicima, oni tek treba da ostvare značajnije dobitke. Napredovanje IDF je znatno sporije nego ranije u ratu.

Pogođena privremena baza ukrajinske 79. vazdušno-jurišne brigade, izbuna u Hmeljnickoj i Vinickoj oblasti Ukrajine

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA