Najnovije

JEREMIĆ: Francusko-nemački plan znači kraj države Srbije

Vuk Jeremić sa liste “Narodna stranka - Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ rekao je, gostujući u emisiji "Oko" da se za Narodnu stranku uspeh na izborima neće meriti brojem glasova, već da li će se posle izbora steći okolnosti da se odbaci francusko-nemački plan o KiM.

Prema njegovim rečima, to je najneposrednija i najveća opasnost za opstanak države, da tzv. Kosovo prestane nezavisna država.

"Ključna tačka francusko-nemačkog plana je da Srbija ne pruža otpor članstvu KiM međunarodnim organizacijama, a ako dođe do toga, biće novih sukoba na Balkanu, bilo bi ozbiljnih posledica i po SPC“, podvukao je Jeremić.

Jeremić kaže da je alternativa tome opstanak države Srbije i da nije dovoljno to uraditi samo na osnovu formalnog odbacivanja tog plana. "Ako glasate za NS to je glasanje za odbacivanje plana", naveo je on.

Posle toga, kako dodaje, biće neophodno uraditi diplomatske korake da se redefinišu naši odnosi sa EU.

Smatra da je potrebno redefinisati naše odnose sa Evropom, potrebno je ispregovarati naš ugovorni odnos da Srbija ne teži ka članstvu i da bude deo evropskog ekonomskog prostoira, ali da članstvo ne bude tema.

Francusko-nemački plan je početak kraja države Srbije, ističe Jeremić.

Što se tiče naših partnerstava sa svetom, kada je reč o zaštiti teritorijalne celovitosti, posebno mesto igraju Rsuija i Kina koje drže stranu Srbije u SB UN i koriste pravo veta, kaže predsednik NS i dodaje da i sa drugim zmeljama koje nisu priznale Kosovo treba "tražiti odnose".

Jeremić predlaže da Srbi iz okruženja iz RS, Crne Gore dobiju posebne predstavnike u srpskom parlamentu, jer Hrvatska i Mađarska to imaju.

Odbijanje francusko-nemačkog plana je korak koji sprečava da za nekoliko meseci dođe "francusko-nemački plan dva" koji bi predviđao reviziju Dejtonskog sporazuma, zaključio je Jeremić.

Pročitajte OVDE kako je Čeda isprozivao Đilasa

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA