Najnovije

NACIONALNO OKUPALJENJE: Memorandum za budućnost srpske politike (VIDEO)

Saradnja između Nacionalnog okupljanja i GEPS-a predstavlja značajan korak u razvoju političke i društvene scene. Ovaj istorijski momenat označava početak nove ere u kojoj dve ugledne organizacije ujedinjuju snage radi postizanja zajedničkih ciljeva.

Kako tvrdi Milica Đurđević, predsednica Srpske stranke Zavetnici, projekat "Nacionalno okupljanje" predstavlja više od obične predizborne koalicije, on je izraz naše čvrste vere u jačanje nacionalnog identiteta i ciljeva.

“Širenje “Nacionalnog okupljanja” je projekat u koji stvarno verujemo i koji nije predizborna koalicija, nego je odgovor na sveukupne izazove sa kojima se suočavaju zemlja i građani i koji će pretrajati ove izbore i nastaviti da unapređuje svoje potencijale i nastaviti da okuplja i sabira sve ono što u Srbiji vredi, a verujem da takvih ljudi i takvih grupacija zaista ima mnogo”, dodala je Milica Đurđević Stamenkovski. 

Profesor doktor Jovan Filipović istakao je značaj potpisanog memoranduma, naglašavajući da bi on trebalo da se tretira kao proglas koji simbolizuje novu fazu u saradnji i zajedničkim naporima.

“Ja molim sve, ja molim javnost da ovaj memorandum tretira kao proglas, ja sam siguran da i ovo dvoje mladih političara, koji predstavljaju po meni političku budućnost Srbije misli isto kao i ja. Ja sam spreman, pretpostavljam i oni, da ovakav proglas, sporazum, memorandum, potpišemo sa svim onim ljudima koji dobronamerno gledaju na Srbiju, koji dobronamerno formulišu nacionale interese i koji uvažavaju ono što je suština ovog dokumenta”. rekao je Jovan Filipović.

Danas, u srcu svoje predizborne kampanje, Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri (Nacionalno okupljanje)  ističu kao centralni događaj poboljšanje i jačanje veza između Srbije i njene dijaspore, označavajući ovaj korak kao ključnu strategiju u svojim političkim planovima.

“U ovu naši predizbornu kampanju na najviše rangirano mesto uvodimo temu odnosa između matice i dijaspore, uvodimo značaj struke i nauke i uvodimo kako je profesor Filipović to odlično definisao, donošenje i sprovođenje političkih odluka na bazi struke i nauke što do sada u Srbiji nije bio slučaj”, dodao je Boško Obradović. 

Pogledajte kompletno obraćanje: 

Izvor: Pravda.rs

 

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA