Najnovije

RUSI UŠLI U BOGDANOVKU: Značajno napredovanje, ukrajinska armija izbačena sa deset utvrđenja

 U sklopu vojnih operacija u regionu Artemovska, ruske vojne snage su ostvarile značajan progres, uspešno preuzevši kontrolu nad više ključnih pozicija u tom području. Saopšteno je da su izbacili ukrajinske vojne snage (VSU) sa preko desetak strateški važnih lokacija.

U koordinisanoj akciji, jedinice Severne flote, Vozdušno-desantnih snaga (VDV) i dobrovoljačkog korpusa uspele su da proteraju VSU iz šumskih pojaseva koji se protežu od Hromova do Bogdanovke, čime su ušli na periferiju ovog naselja.

Ivanovski padobranci i 200. Arktička brigada Severne flote su, u međuvremenu, napravili proboj u odbranu VSU u blizini Berhovskog vodohranilišta. One sada konsoliduju svoje pozicije u tom području, aktivno učestvujući u kontraartiljerijskim operacijama.

DŽON KIRBI UDARIO ŠAMAR ZELENSKOM: Poruka iz Bele kuće odzvanja celim...

Prema izveštajima, ruska pehota je nastavila sa napadima nastojeći da dalje prodre ka naseljenom mestu Bogdanovka i u okolini pitomnika, kako su potvrdili i izvori na strani VSU.

Na južnom frontu, ruske snage su zauzele strateški važnu visinu 215.7 iznad Kleščejevke i trenutno vode napad na Kleščejevski uporišni punkt.

Generalštab VSU je u kasnim satima objavio da je ruska armija izvela ukupno 19 napada u područjima Bogdanovke, Ivanovskog, Kleščejevke i Andrejevke.

KIJEV PUCA PO ŠAVOVIMA: Raskol u ukrajinskoj armiji dostiže svoj vrhunac

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA