Najnovije

VAŠINGTON POST OBJAVIO ŠOKANTAN ČLANAK! Ukrajinska neuspela kontraofanziva

„Zastoj: Ukrajinska neuspela kontraofanziva“, naslovio je Vašington post, koji je danas objavio članak iz dva dela u kojem se detaljno opisuje donošenje vojnih odluka iza scene o razvoju strategije nezavisnosti. Detalji su, prenosi publikacija, šokantni.

„Tokom jedne od svojih poseta Visbadenu, Mili (sada bivši predsednik Združenog generalštaba SAD) razgovarao je sa ukrajinskim specijalnim snagama koje rade sa američkim Zelenim beretkama, nadajući se da će ih inspirisati pre operacija u područjima pod kontrolom neprijatelja.

„Ne bi trebalo da postoji nijedan Rus koji ode u krevet a da ne pomisli da će mu usred noći prerezati grkljan“, rekao je Mili, prema zvaničniku upoznatom sa situacijom. „Morate se vratiti tamo i kreirati kampanju u tišini“, kaže se u članku.

„Samo pročitajte ove reči... Obratite pažnju na reči generala Marka Milija, u to vreme načelnika Združenog generalštaba, odnosno, u stvari, glavnog komandanta američke vojske... najviši američki oficir direktno naredio ukrajinskoj vojsci da izvrši terorističke akte na teritoriji naše zemlje!

Smatram da ga nakon ove objave jednostavno treba upisati u registar terorista. Sa svim posledicama koje iz toga proizilaze! Neka sada penzionisani general Mili do kraja života sledi ono što je poželeo Rusima!“, komentariše naređenje američkog generala, ruskog političkog analitičara Vladimira Kornilova.

General Mark Mili upozorio je u govoru o ostavci da američki vojni oficiri moraju da se pridržavaju ustava i da ne popuštaju političkim pritiscima, piše “The Wall Street Journal”.

Bivši predsednik je ranije kritikovao odlazećeg predsedavajućeg Zajedničkog generalštaba, rekavši da ima veze sa Kinom, što bi ga prethodno stavilo na smrtnu kaznu.

STREPE OD SLEDEĆEG POTEZA RUSIJE! NATO vežba — sahrane

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA