Najnovije

DNEVNI IZVEŠTAJ MO RF: Udar po Ukrajincima u 118 oblasti - preko 500 likvidiranih

Ruska armija nastavlja sa izvođenjem specijalne vojne operacije, izveštava Ministarstvo odbrane RF.

Na kupjanskom pravcu razbijene su koncentracije ljudstva i tehnike 43. pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine i 113. brigade TerO u rejonima sela Kurilovka i Petropavlovka, oblast Harkov.

Neprijateljski gubici: do 105 militanata, tri vozila i samohodni top Gvozdika.

U pravcu Krasnolimanska odbijen je napad jurišne grupe 1. brigade Nacionalne garde Ukrajine u rejonu šumarije Serebrjanski.

Osoblje Oružanih snaga Ukrajine poraženo je u rejonu Grigorovka DNR. Neprijateljski gubici: do 155 militanata, dva borbena oklopna vozila i tri vozila.

U pravcu Donjecka odbijeno je pet neprijateljskih napada u oblastima sela. sela Belogorovka, Krasnoe i Šumi DNR, a u reonima sela Marjinka, Kurdjumovka, Andreevka i Kleščejevka DPR.

Neprijateljski gubici: do 200 militanata, dva borbena vozila pešadije, dva vozila, haubica Msta-B i top D-30.

U pravcu južnog Donjecka odbijen je napad jurišne grupe 58. pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine na područje Novodonjecke DNR.

Gubici Oružanih snaga Ukrajine: do 80 militanata i dva vozila.

Na zaporoškom pravcu oštećeno je ljudstvo i tehnika 33., 117. i 118. pešadijske brigade i 128. glavne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima sela Stepnogorsk, Pjatihatki, Verbovoe i Rabotino, Zaporoška oblast.

Neprijateljski gubici: do 35 militanata, dva vozila, haubica D-30 i samohodni top Gvozdika.

Na Hersonskom pravcu, kao rezultat dejstva jedinica ruskih trupa, gubici neprijatelja iznosili su do 50 militanata i 3 vozila.

Operativno-taktička i vojna avijacija, bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija grupacija Oružanih snaga Ruske Federacije uništile su skladište municije 120. TerO brigade u blizini grada Volčansk, Harkovska oblast, oštetile vojnu infrastrukturu na Aerodrom Kulbakino, oblast Nikolaev, kao i ljudstvo i vojna tehniku Oružanih snaga Ukrajine u 118 regiona.

Sistemi PVO u rejonima Topolevka, Šipilovka LPR, Opitnoje DPR, Skelevatoje i Vasiljevka Zaporoške oblasti uništili su 11 ukrajinskih bespilotnih letelica.

Pročitajte OVDE šta je Zaharova poručila o “nacističkoj državi Zapada”

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA