Најновије

ДНЕВНИ ИЗВЕШТАЈ МО РФ: Удар по Украјинцима у 118 области - преко 500 ликвидираних

Руска армија наставља са извођењем специјалне војне операције, извештава Министарство одбране РФ.

На купјанском правцу разбијене су концентрације људства и технике 43. пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине и 113. бригаде ТерО у рејонима села Куриловка и Петропавловка, област Харков.

Непријатељски губици: до 105 милитаната, три возила и самоходни топ Гвоздика.

У правцу Краснолиманска одбијен је напад јуришне групе 1. бригаде Националне гарде Украјине у рејону шумарије Серебрјански.

Особље Оружаних снага Украјине поражено је у рејону Григоровка ДНР. Непријатељски губици: до 155 милитаната, два борбена оклопна возила и три возила.

У правцу Доњецка одбијено је пет непријатељских напада у областима села. села Белогоровка, Красное и Шуми ДНР, а у реонима села Марјинка, Курдјумовка, Андреевка и Клешчејевка ДПР.

Непријатељски губици: до 200 милитаната, два борбена возила пешадије, два возила, хаубица Мста-Б и топ Д-30.

У правцу јужног Доњецка одбијен је напад јуришне групе 58. пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине на подручје Новодоњецке ДНР.

Губици Оружаних снага Украјине: до 80 милитаната и два возила.

На запорошком правцу оштећено је људство и техника 33., 117. и 118. пешадијске бригаде и 128. главне бригаде Оружаних снага Украјине у рејонима села Степногорск, Пјатихатки, Вербовое и Работино, Запорошка област.

Непријатељски губици: до 35 милитаната, два возила, хаубица Д-30 и самоходни топ Гвоздика.

На Херсонском правцу, као резултат дејства јединица руских трупа, губици непријатеља износили су до 50 милитаната и 3 возила.

Оперативно-тактичка и војна авијација, беспилотне летелице, ракетне снаге и артиљерија групација Оружаних снага Руске Федерације уништиле су складиште муниције 120. ТерО бригаде у близини града Волчанск, Харковска област, оштетиле војну инфраструктуру на Аеродром Кулбакино, област Николаев, као и људство и војна технику Оружаних снага Украјине у 118 региона.

Системи ПВО у рејонима Тополевка, Шипиловка ЛПР, Опитноје ДПР, Скелеватоје и Васиљевка Запорошке области уништили су 11 украјинских беспилотних летелица.

Прочитајте ОВДЕ шта је Захарова поручила о “нацистичкој држави Запада”

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА