Najnovije

Nacionalno okupljanje i evropske suvernističke stranke za formiranje saveza zbog migrantske krize

Lideri koalicije „Nacionalno okupljanje” Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović ocenili su na današnjem skupu u Beogradu, zajedno sa predstavnicima nekoliko nacionalno orijentisanih evropskih partija, da je neophodno formiranje šireg saveza suverenističkih snaga kako bi se zaustavilo migrantska kriza.

Sastanku pod nazivom "Migrantska kriza i evropska bezbednost", koji je održan u hotelu "Moskva" u Beogradu, prisustvovali su predstavnici parlamentarne stranke Alternativa za Nemačku, bugarskog Preporoda i mađarske Moja Domovina.

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je da je današnja konferencija samo početak saradnje ovih partija i da je za rešavanje migrantske krize neophodan zajednički koordinacioni centar, koji će biti posvećen razmeni iskustava i informacije, ali i na dizajn zajedničke platforme i strategije.

„Važno je da koordiniramo naše aktivnosti i na ovaj način pokazujemo koliko možemo da postignemo kada su naše snage ujedinjene“, rekla je ona.

Ona je navela da dolazi vreme za Evropu suverenih država, Evropu slobodnih nacija, kada će svi narodi moći da sačuvaju svoju kulturu i identitet.

„Da Brisel ne bude posrednik u našim komunikacijama i našim dogovorima, da spase naš evropski kontinent od NATO imperijalizma i američkog internacionalizma. SAD ne bi trebalo da budu prepreka saradnji evropskih naroda i država. Oni imaju svoje interese, svoj kontinent i svoj geopolitički prostor. Zajedno treba da sačuvamo naše“, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Predsednik mađarske stranke Moja domovina Torockaj Laslo ocenio je da će, ukoliko do tog ujedinjenja ne dođe, „Evropa i evropski narodi prestati da postoje”.

Prema njegovim rečima, masovna i neorganizovana migracija koja je u toku mogla bi zauvek i nepovratno da promeni stanovništvo Evrope, a samim tim i njenu kulturu, veru, jezike.

„Ovu masovnu migraciju možemo sa sigurnošću nazvati fizičkim napadom na Evropu“, rekao je Laslo.

On je optužio rukovodstvo Evropske unije da je odlučilo da ne zaustavi naoružane kriminalne i krijumčarene grupe migranata, „već da ih pozove u EU”.

„Jasno je da su lideri u Briselu ili mentalno bolesni, ili rade na uništavanju istorijskih nacija u Evropi“, rekao je Laslo.

Predsednik stranke Bugarski preporod Kostadin Kostadinov ocenio je da bi kombinacija antievropske politike evropskih administracija, demografske katastrofe i ilegalnih migracija mogla da predstavlja "savršenu oluju" za evropski kontinent.

Prema njegovim rečima, evropske politike i savremene „briselske evrokrate” predstavljaju najveći problem za budućnost Evrope, dok zvanične statistike o migrantskoj krizi koja traje već deset godina još uvek nema.

Kostadinov je naveo da prema zvaničnim podacima oko 1.000 ljudi dnevno ilegalno pređe bugarsku granicu, ali je nezvanično taj broj mnogo veći, kao i da samo dva odsto migranata prođe kroz Bugarsku na putu ka zapadnoj Evropi.

On je dodao da su u bugarskom parlamentu predlagali da se migrantska kriza lako reši razmeštanjem vojske duž granice, ali da je vlada odgovorila da bi to bio međunarodni skandal.

„Nažalost, takva je politika i u drugim evropskim zemljama... Imamo zajedničke probleme i moramo ih zajedno rešavati. Srbija možda nije članica EU, ali je na putu ka migrantskoj krizi“, rekao je Kostadinov.

Poslanik Alternative za Nemačku u Bundestagu Rajner Rotfus ocenio je da nije u interesu Brisela i Vašingtona da se ovaj problem reši, već da je za rešavanje migrantske krize neophodan savez evropskih zemalja.

„Zapadna Evropa ignoriše ovu realnost, ne vide da takva politika vodi Evropu u propast i uvlači je u sukob sa drugim zemljama“, rekao je Rotfus, navodeći da je neregularna migracija možda i najveći problem sa kojim se Evropa suočila.

Prema njegovim rečima, političke stranke u Evropskom parlamentu, ali i lokalne, treba da govore o ovim problemima "jer samo zajedno možemo da se izborimo sa iregularnim migracijama".

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je da je današnja konferencija korak napred u novoj geopolitičkoj realnosti i dodao da će koalicija „Nacionalno okupljanje” u Skupštini Srbije biti partner tim strankama „u stvaranju nove Evrope nacija, koja drži susuverenitet svakog nacionalnog prostora“.

„Tema migrantske krize je prećutana i cenzurisana tema u Evropi, u kojoj se krše osnovni demokratski postulati javne rasprave i otvorene društvene debate, što utiče na budućnost Evrope“, rekao je Obradović.

On je naveo da je migrantsko pitanje demokratsko pitanje, o kojem ne može da se odlučuje mimo građana.

„Niko van naših zemalja ne može da nam nametne kvote ili bilo šta u tom smislu. Imamo obavezu da čuvamo naše granice i bezbednost naših građana, kao i da ostvarimo pravo na našu nacionalnu različitost i identitet, koje niko ne može nasilno da nam ugrozi“, rekao je lider Dveri.

Pre konferencije, predstavnici tih partija danas su položili venac na spomenik Milici Rakić u Tašmajdanskom parku, devojčici poginuloj u NATO bombardovanju 1999. godine.

Predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da je predstavnik Alternative za Nemačku u Bundestagu Rajner Rotfus kleknuo ispred spomenika, uz ocenu da je ovaj potez „ustanak suverenih evropskih snaga protiv NATO imperijalizma”.

"Nacionalno okupljanje će se, uz pomoć suverenističkih snaga Evrope, boriti da Srbija sačuva svoj suverenitet" 

Izvor: Danas.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA