Najnovije

RUSI NAPADAJU KRITIČNE TAČKE! Zelenski gubi kontroli nad medijima u Kijevu, analitičari govore o velikom porazu

U novom razvoju događaja na istočnom frontu u Ukrajini, ruska vojska intenzivno napada pozicije ukrajinskih oružanih snaga u regionu Avdejevke, vodeći ofanzivu na nekoliko kritičnih tačaka.

Ruske snage su aktivno angažovane u napadima na desetine lokacija, ostvarujući vidljiv napredak u ovom strateški važnom području.

Pored izveštaja, uspesi ruskih trupa su čak priznati od strane ukrajinskih vojnih analitičara. Na severu od Stepovog, ruske snage su ostvarile progres duž dve šumske trake, napredujući ka Očeretinu i Novokalinovu za oko 430 metara.

Borbe se intenzivno vode i duž železničke pruge, dok su u oblasti prečišćivačkih postrojenja ruske snage izvršile napad u jugo-zapadnom pravcu, napredujući oko 150 metara ka Avdejevskom Koksohimu.

U industrijskoj zoni na jugo-istoku Avdejevke, ruske snage su se ukopale i pripremaju nove napade, ovaj put u pravcu privatnog sektora, dok se vode pozicione borbe. U severnom delu vikend naselja "Ivuška 2", ukrajinske snage su pokušale kontranapad uz podršku tenkova, ali je ruska pešadija uspela da napreduje za oko 230 metara.

Dodatno, nastavljaju se borbe za kontrolu istočnih predgrađa Pervomajskog i regiona Nevelskog. U pravcu Severnog, ruske snage su napredovale 100 metara jugo-istočno od sela Vodяnoe.

Generalštab ukrajinskih oružanih snaga izveštava da ruske snage ne odustaju od pokušaja da opkole Avdejevku, sa zabeleženih 30 napada u oblastima istočno od Novobahmutovke, jugu od Tonenьkog i Pervomajskog do jutra. 

"SVINJOPEK" PRŽI PO PERIFERIJI: Posle toga upada ruska pešadija (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA