Најновије

РУСИ НАПАДАЈУ КРИТИЧНЕ ТАЧКЕ! Зеленски губи контроли над медијима у Кијеву, аналитичари говоре о великом поразу

У новом развоју догађаја на источном фронту у Украјини, руска војска интензивно напада позиције украјинских оружаних снага у региону Авдејевке, водећи офанзиву на неколико критичних тачака.

Руске снаге су активно ангажоване у нападима на десетине локација, остварујући видљив напредак у овом стратешки важном подручју.

Поред извештаја, успеси руских трупа су чак признати од стране украјинских војних аналитичара. На северу од Степовог, руске снаге су оствариле прогрес дуж две шумске траке, напредујући ка Очеретину и Новокалинову за око 430 метара.

Борбе се интензивно воде и дуж железничке пруге, док су у области пречишћивачких постројења руске снаге извршиле напад у југо-западном правцу, напредујући око 150 метара ка Авдејевском Коксохиму.

У индустријској зони на југо-истоку Авдејевке, руске снаге су се укопале и припремају нове нападе, овај пут у правцу приватног сектора, док се воде позиционе борбе. У северном делу викенд насеља "Ивушка 2", украјинске снаге су покушале контранапад уз подршку тенкова, али је руска пешадија успела да напредује за око 230 метара.

Додатно, настављају се борбе за контролу источних предграђа Первомајског и региона Невелског. У правцу Северног, руске снаге су напредовале 100 метара југо-источно од села Водяное.

Генералштаб украјинских оружаних снага извештава да руске снаге не одустају од покушаја да опколе Авдејевку, са забележених 30 напада у областима источно од Новобахмутовке, југу од Тоненьког и Первомајског до јутра. 

"СВИЊОПЕК" ПРЖИ ПО ПЕРИФЕРИЈИ: После тога упада руска пешадија (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА