Najnovije

Bocan-Harčenko: Najoštrije osuđujemo pretnje upućene sa skupa kod Predsedništva

Rusija je opredeljena za nastavak svestrane saradnje sa prijateljskom Srbijom, poručio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko. Dodao je da se Moskva ne meša u unutrašnja pitanja Srbije, što je, kako je naveo, jasno naglašeno i u komentaru Ministarstva spoljnih poslova od 13. februara ove godine. „Najoštrije osuđujemo pretnje upućene sa skupa koji je sinoć održan u blizini Predsedništva Srbije“, napisao je Bocan-Harčenko na Tviteru.

Podsetimo, sinoć je kod Predsedništva u Beogradu održan protest ultradesničarskih udruženja, a okupljeni građani nosili su transparente „Kosovo je srce Srbije“ i „Nema predaje“.

U jednom trenutku, demonstranti su porušili ogradu kod Predsedništva Srbije i prišli zgradi uzvikujući "Gde je Vučić?", nakon čega je stigla policija u opremi za razbijanje demonstracija.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i nadležnim tužilaštvima u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su danas D. K. (1988), D. Z. (1971) i D. B. (1987) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, dok se D. B. tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

NOVA TAKTIKA RUSKOG RAKETNOG NAPADA NA UKRAJINU: Prvo baloni, a onda dronovi i rakete! Rojevi lažnih mamaca prate kalibre

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA