Најновије

НОВА ТАКТИКА РУСКОГ РАКЕТНОГ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Прво балони, а онда дронови и ракете! Ројеви лажних мамаца прате калибре

Украјина је у ноћи среда на четвртак поново била мета напада руских крстатрећих ракета и дронова камиказа.

Ракетни удари забележени су у северној, централној и западној Украјини. Као саопштавају украјинске војне власти на ту земљу Русија је лансирала 36 крстаречих ракета из ваздуха, мора и обалских батерија.

У последњем нападу највише је лансирано крстаречих ракета типа калибр са бродова и подморница Црноморске флоте јужно од полуострва Крим, због чега је Украјина у четвртак рано ујутро послала у напад два дрона на Севастопољ, који су по руским тврдњама оборени над морем.

Начелник генералштаба Украјинске војске генерал Залужни објавио је да је ПВО те земље уништила 14 крстарећих и 2 ласерски вођене ракете ваздух-земља.

Удари прво дроновима камикзама забележени су у Сумској, Лавовској, Кривоградској, Черкаској, Николајевској и Одеској области.

Највећи број експлозија регистрован је у Лавову чак 5. ПВО Украјине како је наведено борбено је деловлала у Николајевској и Одеској области.

С друге стране шеф кабинета украјинског председника Андреј Јермак рекао је да су руске ракете гађале циљеве на северу и западу Украјине, а погођени су и инфраструктурни објекти у Дњепропетровској и Кировоградској области.

Наиме, у свом обраћању, Јермак потврђује промену тактике руске војске: Прво дронови Е-95М, онда противрадарске ракете Х-31ПК, а онда Х-101 и Х-22"

Јермак наводи да је паралено са крстарећим ракетама летео и велики број ракета мамаца, што је одвукло пажњу украјинској ПВО, као и да су дронови кориштени за откривање положаја ракетних једница противваздушне одбране.

У питању је дрон Е-95М направљен је за борбену обуку трупа у сукобу са крстарећим ракетама и проверу система ПВО. Задатак овог дрона је симулација ваздушних мета као што су ласерски вођене бомбе, крстареће ракете и одабрани авиони и хеликоптери тактичке војне авијације.

Оно што је познато о овом дрону јесте да је максимална висина лета 3.000 м, домет дрона 50 км, максимална брзина око 400 км/х, погон М135 Пулсејет, гориво бензин. Максимални потисак 15 кН. Максимална тежина у полетању 70 кг, дужина 2,1 м, распон крила 2,4 м и пречник трупа 0,25 м.

Наводно обарање и две вођење ракете ваздух земља наводи и да је руска авијација у нападу користила и борбене авионе Су-30 и Су-35.

Неки закључци које су извели много упућенији у ово материју од аутора текста наводе да је ово први ракетни напад ноћу до сад. Ноћу су углавном у последња четири месеца кориштени дронови камиказе Геран.

Нападу је наводно претходило јучерашње ваздушно извиђање осматрачких балона, који су се изеннада појавили над Кијевом, као и дронови што је натерало украјинску ПВО да открије своје положаје дејствовањем по тим летечим објектима. Са тиме су откривени подаци о раду ракетних посада и локације које покривају, а непремештање на резервне положаје помогли су да се рута лета крстарећих ракета знатно измени.

Борбено деловање противрадарских ракета није забележено.

ХОРОР У МАРИИНКИ: Артиљерија разваљује Украјинце, Руси проналазе подруме пуне лешева (ВИДЕО)

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА