Najnovije

Zapad je neprijatelj Srba: Za stanje u svetu važniji su ruski tenkovi kod Bahmuta nego sve Minhenske konferencije

- Zapad je neprijatelj Srba, mi smo žrtve njihovih hibridnih napada, a Rusi su prijatelji koji nam u odbrani pomažu, i u to nema sumnje, rekao je u jutarnjem programu TV Hepi DŽevad Galijaševi, ekspert za bezbednost, demantujući navode da se više ne zna ko su nam prijatelji, a ko neprijatelji.

Galijašević je dalje rekao:

- Republika Srpska zna ko je neprijatelj. Odnos Zapada prema Srbiji, Srpskoj i Crnoj Gori se nije promjenio od vremena kad vas je bombardovao, a promjenila se samo diplomatija koja treba da vas uvjeri da će nastupiti mir i dobri odnosi onda kad Srbija da Šiptarima cijelo Kosovo. To je besmislica! Možete im dati i Šumadiju - Albanci će i tada željeti unitarno Kosovo bez Srba. Kao što se nije promjenio ni u Hrvatskoj gdje više nema Srba odnos. Kakva normalizacija!?

U toj poziciji smo i mi u BiH. Sa jedne strane je poltronska politika u Sarajevu, a sa druge je pritisak da se tako isto postavi i Banjaluka.

Republika Srpska zna da zlo dolazi sa zapadne adrese. I zna da je Rusija i vojno-odbrambeno, obavještajno-bezbjednosno i međunarodno-diplomatski prijatelj Republike Srpske i Srbije. Ona nama pomaže. Priča o tome da postoji platforma Rusije u našim zemljama služi da bi se Srbija ostavila bez prijatelja - Rusije. Tako je Srbiju lakše udaviti.

Dave malo silom, malo diplomatskim šargarepama. Ali, izvinite! Šta je šargarepa za Kosovo? Šta je šargarepa za Republiku Srpsku? Takva šargarepa ne postoji!

Nema je Amerika, nema je EU. Takva šargarepa na planeti ne postoji. Za šta da date ono malo nukleusa državno-pravne organizacije koju Srbi imaju?

Vi nama, Bošnjacima i Hrvatima, pokazujete da se treba imati država, da je dobro da narod sam organizuje svoj život, a ne da mu stalno drugi diktiraju spolja, organizuju nasilne proteste, prijete rukovodstvu ubistvima i likvidacijama - a to sve dolazi sa Zapda.

To je ključ.

Mi znamo da su šaka jada u Sarajevu i Prištini jedini muslimani na svijetu koji slušaju zapadnu politiku. Ta politika ovdje znači da se Srbi i muslimani nikad ne približe i ne pomire - tako Bećirović na molitvenom doručku u Beloj kući traži nove sankcije za Dodika.

SDA je napravljena od strane Muslimanskog bratstva, preko produžene ruke zvane Mladi muslimani.

Muslimansko bratstvo je organizacija stara 100 godina i ona je britanski instrument politike i ona daje platformu svim terorističkim organizacijama.

Mi smo na Balknu žrtve zapadnog hibridnog rata. Svi smo i dalje siromašni, uskraćeni za zapadne investicije, a "investicije"koje se veličaju zapravo proizvode spoljnotrgovinske deficite.

Srbija je prošle godine bila u deficitu 9 milijardi. Jedino pozitivno poslovanje je imala sa BiH, odnosno sa Republikom Srpskom.

Dakle, mi znamo ko šta radi.

A Zapadu sada treba homogenizacija i rade na tome. Ali, vjerujte da za demokratiju više vrijede ruski tenkovi kod Bahmuta nego sve Minhenske konferencije.

NOVA TAKTIKA RUSKOG RAKETNOG NAPADA NA UKRAJINU: Prvo baloni, a onda dronovi i rakete! Rojevi lažnih mamaca prate kalibre

Izvor: Fakti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA