Najnovije

BITKA ZA BAHMUT: Počelo opkoljavanje Berhovke, Ukrajinci utvrđuju Časov Jar

Prema preliminarnim informacijama, počelo je opkoljavanje Berhovke, 7 km severozapadno od Artjomovska (Bahmut). U toku su borbe.

Kako pišu telegram kanali, u slučaju opkoljavanja u kotlu se mogu naći jedinice 61. jegerske, 77. aeromobilne, 24. mehanizovane i 57. motorizovane pešadijske brigade.

Trenutno Oružane snage Ukrajine hitno prebacuju jedinice 17. tenkovske brigade u Berhovku kako bi sprečile opkoljavanje naselja, kao što je bio slučaj sa Paraskovjevkom.

Oružane snage Ukrajine se pripremaju za odbranu u naselju Časov Jar, koji se nalazi zapadno od Artjomovska, rekao je Sputnjiku vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

„U rejonu naselja Časov Jar primećeno je povećanje utvrđenja i kontingenta ukrajinskih trupa. Uočeno je aktivno miniranje prilaza neprijateljskim pozicijama i izgradnja drugih inženjerijskih barijera“, rekao je on.

Prema rečima Maročka, jugoistočno od naselja ukrajinske snage vrše daljinsko miniranje šumovitih područja zabranjenim protivpešadijskim minama PFM-1 „Lepestok“.

Zelenski je najavio mogućnost napuštanja Bahmuta, više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA