Најновије

БИТКА ЗА БАХМУТ: Почело опкољавање Берховке, Украјинци утврђују Часов Јар

Према прелиминарним информацијама, почело је опкољавање Берховке, 7 км северозападно од Артјомовска (Бахмут). У току су борбе.

Како пишу телеграм канали, у случају опкољавања у котлу се могу наћи јединице 61. јегерске, 77. аеромобилне, 24. механизоване и 57. моторизоване пешадијске бригаде.

Тренутно Оружане снаге Украјине хитно пребацују јединице 17. тенковске бригаде у Берховку како би спречиле опкољавање насеља, као што је био случај са Парасковјевком.

Оружане снаге Украјине се припремају за одбрану у насељу Часов Јар, који се налази западно од Артјомовска, рекао је Спутњику војни експерт, потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко.

„У рејону насеља Часов Јар примећено је повећање утврђења и контингента украјинских трупа. Уочено је активно минирање прилаза непријатељским позицијама и изградња других инжењеријских баријера“, рекао је он.

Према речима Марочка, југоисточно од насеља украјинске снаге врше даљинско минирање шумовитих подручја забрањеним противпешадијским минама ПФМ-1 „Лепесток“.

Зеленски је најавио могућност напуштања Бахмута, више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА