Najnovije

„Lavovi sa Pete avenije": Intrigantna priča iz prošlosti

Roman „Lavovi sa Pete avenije", možete pronaći u svim Laguninim i Delfi knjižarama, kao i na sajtu.

Foto: Laguna

Bestseler NJujork tajmsa „Lavovi sa Pete avenije“ Fione Dejvis oda je književnosti, NJujorškoj gradskoj biblioteci i snazi žena. Majstorski napisana priča o porodičnim tajnama i potrazi za mestom u društvu i istoriji savršena je za ljubitelje istorijske tematike čiju radnju vode hrabre junakinje.

Godina je 1913. i reklo bi se da Lora Lajons ima sve: njen suprug je nadzornik u NJujorškoj gradskoj biblioteci, žive u najlepšoj zgradi na Menhetnu, blagosloveni sa dvoje dece. Ali uporna i strastvena Lora želi da radi i bude nezavisna. Počinje da piše i objavljuje novinske članke, upoznaje članice kluba „Heterodoksi“ koje se zalažu za pravo žena da glasaju i budu samostalne. A kada vredne knjige nestanu iz biblioteke, preteći da sruše sva njena uverenja, moraće da promeni svoje stavove, rizikujući da izgubi sve.

Godina je 1993. i Sejdi Donovan pokušava da izađe iz senke svoje bake, čuvene esejistkinje Lore Lajons. Taman kad postane kustos u NJujorškoj gradskoj biblioteci, posao se pretvara u košmar jer retki rukopisi, beležnice i knjige nestaju. Odlučna da spase izložbu i karijeru, Sejdi će se upustiti u potragu za kradljivcem, a onda otkriti niz neprijatnih istina iz porodične prošlosti koje bacaju novo svetlo na najveću tragediju u istoriji NJujorške gradske biblioteke.

Fiona Dejvis je autorka šest istorijskih romana – bestselera NJujork tajmsa – čije se radnje odvijaju u znamenitim njujorškim zdanjima, kao što je slučaj sa romanom „Lavovi sa Pete avenije“. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA