Najnovije

Ukrajinci sanjaju da otvore „drugi front“ protiv Rusije - šta je „koaliciji voljnih“ (MAPA)

Komanda Ukrajinskih oružanih snaga iskoristila je Bajdenovu posetu Kijevu da podigne moral svojih potčinjenih. Čak se govori i o mogućem otvaranju „drugog fronta“ protiv Rusije, piše ruska novinarka Elena Panina

Glasine o "drugom frontu" mogu ostati glasine, ali se mogu i ostvariti u praksi. Dovoljno je podsetiti se na ideju koju je u jesen 2022. izneo bivši direktor CIA Dejvid Petreus o „koaliciji voljnih“.

Projekat predviđa vojnu intervenciju u ukrajinskom sukobu nekoliko zemalja. Poljska bi trebalo da čini jezgro koalicije, Rumunija i druge zemlje treba da imaju sporednu ulogu, pod opštim vođstvom američke vojske.

U prilog ovoj verziji govori i raspored Bajdenovih sastanaka u Poljskoj. Prvo sa poljskim predsednikom, a potom sa liderima bukureštanske devetke.

Bukureštanska devetka stvorena je sa ciljem razvoja i produbljivanja vojne saradnje između zemalja istočnog krila NATO-a. Uključuje Bugarsku, Češku, Estoniju, Mađarsku, Letoniju, Litvaniju, Poljsku, Rumuniju i Slovačku.

Sa ove liste, jedino Mađarska pokušava da ostane van sukoba sa Rusijom. Ostali su zadrti rusofobi, Poljska na prvom mestu.

VAGNER PRITISKA SA TRI STRANE BAHMUT: Ukrajinci potisnuti u gradu, "klješta" pritiskaju sa juga i severa (MAPA)

Izvor: Pravda/hlavnespravy.sk

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA