Najnovije

ESKALACIJA: Moldavija sprema udar na Pridnjestrovlje! (VIDEO)

Predsednica Moldavije Maja Sandu i premijer Dorin Rečean, koji je ranije bio ministar unutrašnjih poslova, najavljuju demilitarizaciju Pridnjestrovlja. To znači da će se moldavska vojska spremati za upad u Pridnjestrolje, po modelu Oluje ili po nekom drugom modelu, izjavio je Dušan Ilić, doktor pravnih nauka sa Instituta za evropske studije, prilikom gostovanja u emisiji Luča kanala Pravi odgovor na Jutjubu. 

Govoreći o optužbama Maje Sandu na račun Srbije, ali i na račun Crne Gore, da zajedno sa Rusijom i Belorusijom učestvuju u pripremi svrgavanja vlasti u Kišinjevu, on je rekao da to govori da u Moldaviji uopšte nisu upoznati sa političkim kretanjima. 

- Pogotovo nije jasno zašto je tu optužena Crna Gora kada je navodno na „pravoj strani istorije“. Ona je članica NATO i zapadni savevznik. Mislim da je ovo poseban metod pritiska pre svega prema srpskim zemljama. Zašto je uključena i Crna Gora, pretpostavljam zbog predstojećih predsedničkih izbora, krajem marta, tako da je to povod da branitelji Crne Gore spreče da ta zemlja krene putem Srbije – ocenjuje Ilić. 

Demilitarizacija Ukrajine završena, Putin sada demilitarizuje NATO!

On je napomenuo da je jako zanimljivo to što je takozvani premijer Kosova Aljbin Kurti nazvao Dritana Abazovića „premijerom zaduženim za Crnu Goru“. 
On je govorio o inicijativi LJubča Georgijevskog, nekadašnjeg makedonskog premijera, i eks lidera VMRO-DPNE, a sada VMRO-Narodne partije, da Severna Makedonija rehabuilituje četnički pokret, precizniji Vardarski četnički korpus. 

- To je zanimljivo pre svega zato što dolazi od „bugaraša“ jer je Georgijevski uzeo bugarsko državljanstvo – kazao je Ilić.

On je objasnio i šta je cilj koji Georgijevski želi da postigne. O tome, kao i o situaciji u Bugarskoj gde je Bugarska skupština ponovo „rasturena“ i održavaju se peti izbori za dve godine, kao i o situaciji u Ukrajini, i poreklu imena Bahmuta i stvaranja Galicije, pogledajte u emisiji na Jutjub kanalu Pravi odgovor.    

"PUTIN JE U POTPUNOSTI OBAVEŠTEN" Evo šta su borbeni avioni uočili na nebu, detalji drame iznad Sankt Peterburga

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA