Najnovije

RENE POLUH: Da li to Slovačka ustaje i skida lance?

Deo Slovačke himne kaže: Već Slovačka ustaje lance skidaje. Živela majka Slava! Ko kao Slovak oseća neka sablju uzme i između nas ustaje.

Piše: Rene Poluh

Posle 1000 godina pritisaka od strane Mađara, Čeha i Komunista da li su Slovaci navikli da budu mirni ,poslušni i neratoborni?

Liberali i jedna ambasada su putem ubistva mladog novinara uspeli da zamene vladu Roberta Fica koji je bio u dobrim odnosima sa vlastima Ruske Federacije i takođe nije priznao nezavisnost takozvane države Kosovo.

Nova vlada Slovačke je sa Kovid merama toliko maltretirala mirne građane da su se oni pobunili, a onda je Vlada, neznajući kako da drugačije da reaguje pustila policiju da puca u ljude gumenim mecima. Ovo je izazvalo takve probleme da su svi članovi vlade dobili blindirana kola i telohranitelje.

Onda je krenula Specijalna operacije u Ukrajini

Liberalne vlasti ne poštuju ni Ustav , ni zakone, a kamoli izveštaje američkih i evropskih istraživačkih agencija da čak do 70% Slovaka podržava rusku Specijalnu operaciju. .

Ponovo su liberalne vlasti reagovale na svoj način i počelo je maltretinje porodica slovačkih dobrovoljaca koji se bore na strani DNR i stroge kazne za ove junake.  Da bi liberali dovoljno uplašili miran narod da se ne buni u saradni sa EU su bez suda uzeli svu imovinu predsedniku bajkerskog kluba  - Noćni vukovi - Hambalka koji je pomagao u osnivanju srpskih, makedonskih poljskih ili čeških Noćnih vukova.

Reakcija Slovačkih bajkera iz pokreta BRAT ZA BRATA je bila brza i oni putovali u Ruski grad Buzuluk u pratnji Ruskih bajkera , medija i veterana. Izjum je bio grad gde su tokom 2 svetskog rata bili osnovali Čeho-slovačke  vojne jedinice.

Tako su i ove godine momci iz BRAT ZA BRATA   kao jedni od mala ako ne jedini iz Evrope učestvovali na proslavi pobede u Staljingradu u velikoj pratnji ruskih medija sa jasnom porukom da su Rusi i Slovaci da bratska naroda i da Slovaci neću to nikad zaboraviti.
 

Istovremeno su slovački neliberalni političari jedni od retkih koji podržavaju ili traže mir sa Rusijom i sve češće se čuju njihovi glasovi da posle pada slovačke liberalne vlade neće Ukrajina dobiti ni metak, a da će oni političari koji su im oružje slali suprotno želji naroda biti strogo suđeni- Jedna strana ambasada čini sve da se takve izjave sakriju iz vodećih medija.

Ipak je nama već poznat sudija Slovačkog najvišeg suda Harabin koji je izjavio da ako uspe da pobedi na predsedničkim izborima prva država koju poseti će biti Rusija.

Takođe Slovački poslanici u Evropskom parlamentu su jedni od retkih koji glasaju protiv svih sankcija i drugih mera uvođenih prema Rusiji.
Kao poslanik EU ispred stranke "Slovački Patriot" sudija Radačovski - koji sebi dozvolio da osuditi prvog liberalnog predsednika Slovačke i za to mu je i zabranjeno suditi je u EP držao ovaj govor :

„U vezi sa samitom EU-Ukrajina, imam pragmatično pitanje: svi smo uvereni da ćemo zajedno sa SAD pobediti Rusiju. Ali da li imamo i alternativu B? A šta ako ne pobedimo Rusiju? Do sada u istoriji nikome to nije uspelo. Šta će se dalje dešavati?

Kao Slovak i Sloven, želim da pitam naše zapadnoevropske prijatelje: vaši očevi i dedovi su ubili oko 20 miliona Slovena – Rusa, Ukrajinaca, Belorusa, Srba… i kao bonus 6 miliona nevinih Jevreja u borbi protiv Rusije tokom Drugog Svetski rat.

Šta mislite koliko će Ukrajinaca i Rusa biti ubijeno pre nego što se ovaj rat završi? Ali verovatno te nije briga. To jednostavno imate u genima.

Prestanite sa ludilom, jer ćete se na kraju ugušiti tom slovenskom krvlju! Pregovarajmo o prekidu neprijateljstava, pregovarajmo o miru! A izgovori – Hitler, Putin, Napoleon – su neprihvatljivi. U suprotnom, svi ćemo se međusobno poubijati, a to verovatno niko ne želi“.

Na žalost o hrabrosti Slovaka možemo čuti vrlo retko ako to zapadne medijske agencije uopšte dozvole.

I za to ćemo pratiti ovih dana dešavanja u Slovačkoj gde će krenuti akcija Marš za mir, koja će trajati 14 dana u slovačkim gradovima. a glavni skup će biti ispred ambasade SAD u Bratislavi u kome će Slovaci izraziti svoju želju za neutralnost, ali i pružiti podršku Srbiji i dići glas protiv zapadnih zemalja koje žele da našu bratsku zemlju uvedu u novi rat .

O čišćenju severnog dela Bahmuta pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA